Un italian, urmărit internaţional, a fost prins în România

Un cetăţean italian, urmărit internaţional la solicitarea Interpol Roma-Italia, pentru trafic de droguri şi substanţe psihotrope şi trafic ilicit de arme, muniţii şi substanţe explozive, a fost depistat ieri, in jurul orei 17.00, in oraşul Bocşa, judeţul Caras Severin, de poliţişti din Caras Severin şi Timis, în colaborare cu doi ofiţeri de poliţie italieni.

Pe numele lui FRATERRIGO SALVATORE, de 60 de ani, din Vallelunga Pratameno, Curtea de Apel din Genova Italia emisese Mandat European de Arestare, întrucât italianul se sustrăgea executării unei pedepse de 11 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri şi substanţe psihotrope şi trafic ilicit de arme, muniţii şi substanţe explozive. Mandatul european a fost pus în aplicare la doar câteva ore după ce a fost primit de autorităţile române.

Cetăţeanul italian a fost prezentat la Parchetul de pe Langa Curtea de Apel Timisoara, împotriva acestuia fiind emisă ordonanţa de reţinere pe 24 ore. Acesta urmează ca astăzi să fie prezentat la Curtea de Apel Timişoara în vederea confirmării Mandatului European de arestare.

La data de 23 august a.c., Interpol Roma a solicitat sprijin I.P.J. Timis, in vederea identificării urmaritului internaţional FRATERRIGO SALVATORE, de 60 de ani, din Valelunga – Italia, împotriva căruia s-a emis mandatul de arestare european, fiind condamnat la 11 ani pentru infracţiuni la regimul stupefiantelor si nerespectarea regimului armelor si muniţiilor.

In urma investigatiilor efectuate s-a stabilit ca urmăritul se ascunde pe raza oraşului Bocşa, jud. Caras Severin, fapt pentru care a fost informat Biroul Naţional Interpol, fiind solicitată si transmiterea mandatului european. Luni, 27.08.2007, Biroul Naţional Interpol a comunicat ca in data de 28.08.2007, doi ofiţeri de la Politia din Genova – Italia, vor veni în România pentru a sprijini activităţile de identificare si prindere a urmaritului internaţional.

Adauga un comentariu

*