Roata unui MiG 21 de la Bacau a explodat pe Aeroportul Timisoara

Un Avion MiG 21 apartinand bazei Militare de Aviatie Bacau a fost implicat marti intr-un incident aviatic pe Aeroportul Timisoara. Una din rotile trenului de aterizare a explodat iar resturile s-au imprastiat pe pista. Activitatea Aeroportului Timisoara a fost paralizata circa o ora.

Traficul pe Aeroportul Internaţional Timişoara a fost blocat timp de mai bine de o oră, marţi dimineaţă, după ce un avion MIG 21 Lancer a făcut pană la aterizare, una dintre roţi explodând, iar resturile împrăştiindu-se pe pista care fost închisă .

MiG-ul de la Bacau se indrepta spre Norvegia, unde urma sa participe la un exercitiu militar multinational.

MiG-ul de la Bacau se indrepta spre Norvegia, unde urma sa participe la un exercitiu militar multinational.

Conducerea Aeroportului Internaţional Timişoara a hotărât blocarea decolării aeronavelor de pasageri pâna la curăţarea şii degajarea completă a pistei după ce roata unui avion militar MIG 21 Lancer a explodat. Incidentul s-a petrcut în jurul ore 9.10, iar aeronavele au întarziat la decolare în jur de 60-70 de minute, a declarat Leontin de Maio, directorul adjunct al Aeroportului Internaţional Timişoara.

Traficul aeronaval a fost blocat timp de o oră, pentru degajarea pistei de resturile de cauciuc rezultate de la roata explodată, 11 avioane şi 600 de pasageri fiind reţinuţi de la decolare.

În jurul orei 10.20, aeronavele de pe Aeroportul Internaţional Timişoara şi-au reluat zborul.

Avionul MIG 21 Lancer venea de la Bacău, alături de alte două MIG-uri şi un Hercules şi mergea la un exerciţiu multinaţional în Norvegia.

Pe 14 august, un alt MiG al Bazei 95 Aviatie Bacau a fost implicat intr-un incident, cand rezervorul suplimentar al aeronavei s-a desprins necomandat in aer, cazand in zona localitatii nemtene Chilii.

Comentarii

  1. EUROCONCITADINUL a zis:

    sunt AGRICULTOR SI CRESCATOR DE ANIMALE.PE VREME CAND AVEAM OI TINEAM CHEAGUL INTR-UN STOMAC DE
    MIEL SI VARA CA SA NU EXPLODEZE MA PUNEA BATU SA-L DEZUMFLU.CRED CA LA MIGUL VOSTRU DIN NEPRICEPERE SAU DIN REA VOINTAS-A UMFLAT CAUCIUCUL PREA TARE
    DE LA RULAJUL PE PISTA SIDE LA SOARE A FACUT POC
    NU NE DUCE MINTEA SA ZICEM C-AU VENIT AGENTURILE
    STRAINE SA FACA ACEST POCINOG
    SA ZBURATI SUS SI BINE SI MULTA CALDURA.

Adauga un comentariu

*