Povestiri din tabere

Cinci elevi din Bacau s-au intors mai…toleranti si mai intelepti dintr-o tabara internationala de limba engleza, recent desfasurata in Ungaria. Ca sa ajunga in tabara, elevii au trecut printr-o preselectie exigenta, la care au concurat mai multe scoli din tara.

Cei cinci elevi sunt de la Scoala “Ion Creanga” Bacau si au avut o vara «utila si interesanta » (Daniela Petrescu, prof. coordonator al grupului). Micutii bacauani au petrecut doua saptamani, (4-18 august), alaturi de alti 65 de participanti de varsta lor din Ungaria, Croatia, Serbia, Muntenegru, Kossovo. Tabara s-a intitulat “Predarea tolerantei prin intermediul limbii engleze” si a fost sponsorizata de Ambasada SUA la Budapesta. Grupul bacauan s-a bucurat si de sprijinul Casei Corpului Didactic Bacau si a Centrului American Corner Bacau.

Cursuri la… Scoala de Vara

Peste 300 de copiii din trei comune din zona Podu Turcului (Vultureni, Podu Turcului, Stanisesti) au inceput deja…scoala. O scoala care include activitati sportive, cluburi de muzica, activitati ecologice, sesiuni de informare europeana sau concursuri cu premii. Este vorba despre Scoala de Vara in mediul rural, editia a III-a, organizata de Fundatia de Sprijin Comunitar. Orele au inceput luni, 20 august, si beneficiarii sunt 300 de copii din zone rurale de varste diferite, in medie 100 dintr-o comuna, si 30 de liceeni voluntari ai programelor FSC. «Obiectivul principal al proiectului este sporirea accesului la educatie a acestor copii, si cresterea interesului lor de a-si continua studiile dupa terminarea clasei a VIII-a », a precizat organizatorii.

Tabara «Tinerilor pentru Europa »

Tot in aceasta perioada, intre 20-26 august, 30 de elevi defavorizati, din clasele VII-VIII din zonele Rachitoasa, Cleja, Colonesti, Magiresti, Nicolae Balcescu isi petrec timpul liber intr-un cadru organizat. Pentru ca majoritatea elevilor din mediul rural abandoneaza scoala si devin vulnerabili, posibile victime ale drogurilor sau prostitutiei, Societatea de Cruce Rosie le ofera «formare pentru informare» sub forma Taberei de vara «Tineri pentru Europa ». Elevii sunt informati despre educatia pentru sanatate, alegerea unei profesii si motivati sa-si continue studiile preuniversitare. Tabara se desfasoara la internatul Liceului cu Program Sportiv Bacau.

Aida PULPAN

Adauga un comentariu

*