Elevii nu vor mai sustine Teste Nationale dupa clasa a VIII-a

Testele Nationale pe care erau obligati sa le sustina absolventii clasei a VIII-a au fost eliminate de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, ele fiind inlocuite cu tezele unice, a anuntat, miercuri, ministrul Cristian Adomnitei. Masura se aplica incepand din anul scolar ce va incepe luna viitoare. „Au fost introduse tezele cu subiect unic pentru a usura munca elevilor deoarece copiii de 14 ani nu sunt la varsta necesara sustinerii unui examen”, a declarat pentru HotNews directorul CNCE, Cristian Mirescu.

Accesul elevilor in clasa a IX-a se va face in functie de mediile obtinute la cele trei sau patru (in cazul minoritatilor) teze cu subiect unic, sustinute semestrial, in anul scolar 2007-2008, de catre elevii de clasa a VIII-a si media generala a claselor V- VIII-a.

MECT a anuntat ca metodologia de trecere a absolventilor din clasa a VIII-a intr-a IX-a se va publica la inceputul noului an scolar.

Directorul Centrului National pentru Curicullum si Evaluare (CNCE), Cristain Mirescu, este de parere ca tezele nationale vor usura munca elevilor, care, si asa, nu erau pregatiti psihologic sa sutina un examen.

„Examenul de capacitate si Testele nationale erau organizate pentru finalul unui ciclu de invatamant. Au fost introduse tezele cu subiect unic pentru a usura munca elevilor deoarece copiii de 14 ani nu sunt la varsta necesara sustinerii unui examen”, a declarat pentru HotNews directorul CNCE.

„Este vorba despre dezvoltarea psiho-somatica a elevului”, justifica Cristian Mirescu. El sustine ca aceasta concluzie, si anume ca elevii nu sunt suficient dezvoltati sa poate sustine un examen, ar fi sustinuta de studii puse la dispozitie Ministerului Educatiei si CNCE.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*