Dinamo, învinsă fără drept de apel de Lazio

Dinamo BucureÅŸti a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Lazio Roma, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (0-1), marÅ£i seara, în manÅŸa a doua a turului III preliminar, pe Stadionul ”NaÅ£ional-Lia Manoliu” din Capitală.

După 1-1 la Roma, Dinamo a deschis scorul prin Bratu (27), dar Lazio a întors rezultatul în primele 7 minute ale părÅ£ii secunde, prin Rocchi (47 – penalty) ÅŸi Pandev, acelaÅŸi Rocchi punctând în min. 66.

În faţa unui stadion incandescent, cu 50.000 de dinamovişti care aşteptau o calificare istorică, ambele echipe au decis să rişte cât mai puţin în debut de meci, iar jocul s-a desfăşurat în general la mijlocul terenului, fazele de poartă fiind foarte puţine. Prima ocazie de gol a aparţinut dinamoviştilor, dar lovitura de cap a lui Opriţa, la centrarea excelentă a lui Pulhac, a fost respinsă în corner de Zauri (10). Dănciulescu a avut şi el o bună situaţie (22), dar şutul său din unghi a fost respins de Ballotta.

Lazio s-a evidenţiat printr-o dominare teritorială şi două cornere consecutive, care au adus un pic de panică în careul lui Lobonţ (25).

Dinamo a reuşit să deschidă scorul în min. 27, prin Florin Bratu, care a fost lansat de Blay, şi a demarat spre poarta lui Ballotta, care nu a mai avut nici o şansă la şutul în forţă al atacantului nostru: 1-0.

După o jumătate de oră de joc, Delio Rossi l-a schimbat pe Stendardo (cu Scaloni), după ce i-a recidivat accidentarea suferită în tur.

Echipa lui Rednic a menţinut în continuare jocul destul de departe de careul lui Lobonţ, fazele notabile lipsind. Ar fi de consemnat doar, pe final de repriză, o şansă a lui Bratu, dar acesta a fost blocat de Cribari (42). Scaloni a trimis peste poarta lui Dinamo, apoi, în min. 44.

Repriza secundă începe prost pentru Dinamo: Năstase îl deposedează pe Del Nero, dar italianul revine şi fundaşul dinamovist îl agaţă în careu: Rocchi transformă de data aceasta penalty-ul (după ce la Roma ratase unul) şi egalează situaţia pe tabelă: 1-1 (47).

Lazio a închis practic meciul după o fază de toată frumuseÅ£ea, mingea pasată greÅŸit de Mărgăritescu circulând pe traseul Del Nero – Rocchi – Pandev, iar macedoneanul a marcat din poziÅ£ie singur cu LobonÅ£: 1-2 (54).

Dinamoviştii sunt conştienţi că trebuie să marcheze şi se precipită, greşind multe pase. Italienii dau dovadă de pragmatism maxim, tot ei fiind mai periculoşi, iar Pandev trage pe lângă poartă de la marginea careului (64). Rocchi ridică scorul la 3-1 pentru Lazio (66). Acelaşi Pandev trage bine din lovitură liberă, dar Lobonţ respinge (71). Munteanu a şutat şi el de la distanţă, dar nu l-a putut învinge pe Ballotta (74).

Dinamo a făcut o primă repriză foarte bună, dar la reluare parcă a fost altă echipă, buimacă după golul lui Rocchi, din penalty, care a distrus totul. Echipa lui Rednic a terminat fluierată un meci pe care l-a început în uralele a 50.000 de spectatori.

Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria fotbalistului spaniol Antonio Puerto, de la FC Sevilla, decedat marţi, jucătorii ambele formaţii purtând banderole negre.

Dinamo BucureÅŸti – Lazio Roma 1-3 (1-0)

Au marcat: Florin Bratu (27), respectiv, Tommaso Rocchi (47 – penalty, 66), Goran Pandev (54).

BucureÅŸti, Stadion ”NaÅ£ional-Lia Manoliu”: 50.000 spectatori.

Liga Campionilor – turul III preliminar, manÅŸa a doua; în tur: 1-1

Arbitru: Manuel Mejuto González, la centru; Juan Carlos Yuste Jiménez, Jesus Calvo Guadamuro, arbitri asistenţi; Fernando Teixeira Vitienes, arbitru de rezervă (toţi din Spania); Observator UEFA pentru arbitri: Francesco Bianchi (Elveţia); Delegat UEFA: Frantisek Laurinec (Slovacia).

CartonaÅŸe galbene: Mudingayi (19), Pulhac (75).

Au evoluat echipele:

Dinamo: 1. Bogdan LobonÅ£ (căpitan) – 16. George Blay, 33. Valentin Năstase, 26. Åžtefan Radu, 3. Cristian Pulhac – 21. Daniel OpriÅ£a (22. Hristu Chiacu, 59), 25. Adrian Ropotan, 6. Andrei Mărgăritescu (9. Claudiu Niculescu, 54), 20. Adrian Cristea – 15. Florin Bratu, 10. Ionel Dănciulescu (7. Cătălin Munteanu, 72). Antrenor: Mircea Rednic.

Rezerve neutilizate: 23. Deniss Romanovs – 27. Andrei NiÅ£u, 28. Silviu Izvoranu, 29. Liviu Ganea.

Lazio: 32. Marco Ballotta – 29. Lorenzo De Silvestri, 2. Guglielmo Stendardo (6. Lionel Scaloni, 35), 25. Sanchez Emilson Cribari, 8. Luciano Zauri (căpitan) – 26. Gaby Mudingayi, 24. Cristian Ledesma, 81. Simone Del Nero (7. Manuel Belleri, 86), 68. Christian Manfredini – 19. Goran Pandev (17. Igli Tare, 90+1), 18. Tommaso Rocchi. Antrenor: Delio Rossi.

Rezerve neutilizate: 14. Tommaso Berni – 4. Fabio Firmani, 3. Aleksandar Kolarov, 20. Stephen Makinwa. ROMPRES

Adauga un comentariu

*