Carpatair: Peste 600 de pasageri au rămas blocaţi în Timişoara din cauza MIG-ului

Reprezentanţii compania Carpatair susţin că peste 600 de pasageri care urmau să zboare spre Germania şi Italia au rămas blocaţi pe aeroportul din Timişoara, din cauza unor operaţiuni militare despre care nu au fost informaţi de reprezentanţii aeroportului.

VicepreÅŸedintele operaÅ£iuni de zbor Carpatair, Dan Andrei, a declarat, marÅ£i, pentru NewsIn că pe aeroportul din TimiÅŸoara au aterizat cinci avioane militare, unul din acestea având o defecÅ£iune, motiv pentru care activitatea a fost blocată mai bine de o oră. „Nu am fost anunÅ£aÅ£i despre faptul că urma să se desfăşoare activităţi militare pe aeroportul din TimiÅŸoara, iar 11 din cursuele noastre, având ca destinaÅ£ii Germania ÅŸi Italia, nu au putu să plece la timp. Peste 600 de pasageri au rămas blocaÅ£i o oră, chiar două pe aeroport”, a mai spus reprezentanÅ£ii Carpatair.

Potrivit unui comunicat al companiei, pe 28 august, în intervalul orar 08.30-10.15, pe Aeroportul International “Traian Vuia” din TimiÅŸoara, s-au desfăşurat o serie activităţi ale aviaÅ£iei militare care au perturbat derularea în programul normal de operare a 11 zboruri internaÅ£ionale ale companiei Carpatair. „ÃŽn absenÅ£a unei informări prealabile cu privire la aceste activităţi, absolut necesară de altfel în condiÅ£iile operării de tip hub a Carpatair, aproape 600 de pasageri ai companiei aeriene au aÅŸteptat în aeronavele pregătite pentru decolare între o ora ÅŸi cincisprezece minute ÅŸi peste două ore, timp în care, aeronave ale aviaÅ£iei militate au aterizat pe Aeroportul din TimiÅŸoara pentru alimentare ÅŸi manevre”, se arată în comunicat.

ReprezentanÅ£ii companiei aeriene susÅ£in că incidentul produs de o aeronavă militară de tip MIG 21 pe timpul aterizării a dus la „întârzierea masivă a repunerii în activitatea de zbor a tuturor aeronavelor de transport aflate pe aeroportul timiÅŸorean”.

„La ora 10.15, cu o întârziere medie de o oră ÅŸi treizeci de minute, activitatea operaÅ£ională aeroportuară a fost reluată, iar aeronavele companiei Carpatair au putut decola. O parte din cei aproape 600 de pasageri care se aflau la bordul aeronavelor Carpatair pe 28 august aveau conexiuni cu plecare din Munchen sau Dusseldorf către Statele Unite ale Americii ÅŸ Canada”, se mai spune în comunicatul companiei.

Un aparat de zbor MIG 21 Lancer a rămas blocat pe pista Aeroportului Internaţional „Traia Vuia” Timişoara, marţi dimineaţă, după ce unul din pneurile avionului s-a spart la aterizare. Comandantul Bazei Aeriene Timişoara, comandorul Florin Ivana, a declarat că psta aeroportului nu a rămas blocată pentru că aparatul a fost degajat în afara acesteia, iar activitatea aeroportuară nu a fost perturbată. Avionul de vânătoare a decolat de la Baza Aeriană din Bacău şi avea la bord doar pilotul acestuia. După intervenţia tehnică pentru remedierea avariei survenite la cauciucul uneia dintre roţile trenului de aterizare aparatul îşi va continua zborul către Norvegia.

NewsIn

Adauga un comentariu

*