Bruce Willis într-un film despre războiul din Vietnam realizat de Oliver Stone

Bruce Willis va lucra alături de celebrul regizor Oliver Stone la un proiect cinematografic despre războiul din Vietnam şi episodul sângeros al masacrului de la My Lai, informează marţi Associated Press recepţionată de Rompres.

Bruce WillisStarul seriei ”Die Hard” va interpreta rolul generalului William R. Peers care a condus investigaÅ£iile privind uciderea celor între 350 ÅŸi 500 de oameni, majoritatea femei, copii ÅŸi bătrâni, de către militari americani în timpul războiului din Vietnam.

Channing Tatum (‘Step Up’) va juca rolul pilotului de elicopter Hugh Thompson Jr. care a contribuit la oprirea masacrului de la My Lai interpunându-ÅŸi aparatul de zbor între săteni ÅŸi atacatori, care a salvat vieÅ£ilor unor localnici răniÅ£i pe care i-a transportat la un spital de campanie ÅŸi apoi a depus mărturie împotriva militarilor americani care au declanÅŸat acest masacru.

Actorul Michael Pena se află în negocieri avansate pentru a prelua rolul căpitanului Ernest Medina, un dur ofiţer de carieră, comandant al detaşamentului american ce a provocat masacrul de la My Lai. Căpitanul Medina a fost judecat sub acuzaţia de comitere de crime de război dar a fost găsit nevinovat.

Acest proiect cinematografic ce are nevoie de un buget de 40 de milioane de dolari ar putea fi finanţat de studiourile United Artists, iar filmările vor începe în cursul anului viitor.

Conflictul din Vietnam constituie un subiect familiar din cariera lui Oliver Stone în a cărui filmografie se mai regăsesc titluri precum ‘Platoon’, ‘Born on the Fourth of July’ sau ‘Heaven and Earth’ – filme care abordează diferite aspecte ale războiului din Vietnam ÅŸi care au fost apreciate deopotrivă de public ÅŸi de critici fiind răsplătite cu nominalizări sau chiar cu premii Oscar.ROMPRES

Comentarii

  1. EUROCONCITADINUL a zis:

    A FOST UN RAZBOI NEDREPT PENTRU POPORUL
    VIETNAMEZ,DUPA CUM SPUN SI POLITICIENII AMERICANI,EL A FOST O RUSINE A AMERICII.
    ACTORUL RESPECTIV SA FIE CONTACTAT DE CASA DE FILME
    BUCURESTI SI SA I SE INCREDINTEZE ROLUL SEFULUI DE GUVERN DE LA CASA ALBA DE ROMANICA.COMEDIA
    SUTA LA SUTA VA AVEA UN MARE SUCCES.

Adauga un comentariu

*