Atletism: Nicoleta Grasu, locul patru la aruncarea discului

Nicoleta Grasu a obţinut până acum cel mai bun rezultat al delegaţiei României de la Mondialele de atletism de la Osaka, locul patru în proba de aruncarea discului.

Sportiva noastră a aruncat 63,40 metri din ultima încercare şi a ratat bronzul pentru jumătate de metru în timp ce aurul a revenit germancei Franka Dietzsch cu 66,61 metri.

Donald Thomas, din Bahamas, a câştigat finala masculină de săritura în înălţime, Thomas impunându-se la numărul de sărituri avute datorită faptului că atât el cât şi rusul Yaroslav Rybakov şi cipriotul Kyriakos Ioannou au înregistrat acelaşi rezultat, 2,35 metri.

Americanca Michelle Perry s-a impus în finala feminină de 100 de metri garduri cu trei sutimi în faţa canadiencei Perdita Felicien şi cu patru sutimi în faţa jamaicancei Delloreen Ennis London.

Englezoaica Christine Ohuruougu s-a impus în finala feminină de 400 de metri plat cu patru sutimi în faţa compatrioatei sale, Nicola Sanders, şi cu cinci sutimi în faţa jamaicancei Novlene Williams.

Americanul Bernard Lagat a câştigat finala masculină de 1.500 de metri cu 23 de sutimi avans faţă de Rashid Ramzi, din Brunei, şi cu 27 de sutimi avans faţă de kenianul Shedrack Kibet Korir.

Felicia Ţilea, una din reprezentantele României în calificările de la aruncarea suliţei, a obţinut calificarea în finală în ciuda faptului că a fost de departe veterana calificărilor.

Ţilea a aruncat 60,07 metri şi s-a calificat cu ultimul rezultat în finală, în timp ce Monica Stoian a ratat calificarea pentru mai bine de trei metri, aruncând doar 56,84 metri.

Cele mai bune rezultate în calificările de la aruncarea suliţei feminin le-au obţinut cehoaica Nicola Brejchova, 64,29 metri, compatrioata sa Barbora Spotakova, 63,77 metri, şi finlandeza Paula Tarvainen, 63,58 metri.

În calificările feminine de la 1.500 de metri, Cristina Vasiloiu a ratat calificarea mai departe pentru mai bine de patru secunde, cele mai bune rezultate înregistrându-le marocanca Mariem Selsouli, Maryam Jamal, din Brunei, şi poloneza Lidia Chojecka.

În calificările masculine de la săritura în lungime cele mai bune rezultate le-au înregistrat sud-africanul Godfrey Mokoena, americanul Dwight Phillips şi jamaicanul James Beckford.

Ionela Târlea a ratat calificarea în sferturile de finală ale probei de 200 de metri pentru două sutimi, iar cele mai bune rezultate din sferturi le-au avut americanca Sanya Richards, Susantika Jayasinghe, din Sri Lanka, şi jamaicanca Veronica Campbell.

În calificările de la 110 metri garduri masculin cele mai bune rezultate le-au avut chinezul Dongpeng Shi, americanul David Payne şi englezul Andrew Turner.

Adelina Gavrilă a ratat pentru 18 centimetri calificarea în finala feminină de triplusalt, o finală în care favorite, în urma rezultatelor din calificări, sunt grecoaica Hrisopyi Devetzy, cubaneza Yargelis Savigne şi italianca Magdelin Martinez.

În calificările de la 5.000 de metri feminin cele mai bune rezultate le-au avut turcoaica Elvan Abeylegesse şi keniencele Vivian Cheruyot şi Sylvia Kibet.

ÃŽn semifinalele probei masculine de 400 de metri cele mai bune rezultate le-au avut americanii LaShawn Merritt, Jeremy Wariner ÅŸi Angelo Taylor.

ÃŽn semifinalele probei masculine de 200 de metri cele mai bune rezultate le-au avut americanii Tyson Gay ÅŸi Wallace Spearmon, ÅŸi jamaicanul Usain Bolt.

Campionatul Mondial de atletism de la Osaka continuă joi cu ziua a şasea de concurs, o zi ce va cuprinde doar reuniunea de după-amiază şi în care se vor desfăşura patru finale, aruncarea ciocanului feminin, 400 de metri garduri feminin, săritura în lungime masculin şi 200 de metri masculin.

Adauga un comentariu

*