4.200 de locuri de munca pentru romani in strainatate

Spaniolii au nevoie de agricultori, germanii de macelari si bucatari, iar francezii si elvetienii cauta lucratori stagiari.Aproximativ 4.200 de locuri de munca in Spania, Germania, Franta si Elvetia sunt puse la dispozitia romanilor care vor sa munceasa in strainatate prin intermediul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de munca.

Cele mai multe posturi sunt oferite de angajatorii spanioli. Pana la sfarsitul anului alte 15.000 de locuri de munca vor fi puse la dispozitia romanilor. Cele mai multe locuri disponibile in Spania prin intermediul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, sunt pentru agricultori, aproximativ 3700. Spaniolii mai ofera si alte 200 de posturi pentru mecanici, electricieni, soferi de camion, forjori, macelari, zidari si frigotehnisti.

Contractele pentru domeniul agricol au o durata cuprinsa intre 4 si 9 luni iar pentru celalte meserii de 12 luni.

Salariile pentru domeniul agricol sunt cuprinse intre 800 si 850 euro pe luna, iar pentru meserii 1.100 si 1.300 euro pe luna.

In luna octombrie va avea loc o selectie si pentru Germania, cand vor fi scoase la concurs aproximativ 250 de locuri de munca in domenii precum: gastronomie, servicii hoteliere, sanitare si agricultura. Contractele oferite sunt de 12 luni cu posibilitate de prelungire cu inca 6 luni. Conditia principala pentru aceste posturi, alaturi de calificare, este cunoasterea limbii germane. Salariile sunt de aproximativ 1.200 euro pe luna.

Cei care asteapta un loc de munca in Franta sau Elvetia trebuie sa stie ca acordurile cu aceste tari sunt pentru lucratori stagiari si, in principiu, solicitantul isi gaseste singur un loc de munca, autoritatile din ambele state avand obligatia de a inlesni accesul solicitantului la locul de munca.
Romanian Global News

Adauga un comentariu

*