Enciclopedia judetului Bacau

Sala “Ateneu” a gazduit luni, 20 august, un eveniment deosebit pentru viata culturala bacauana. A fost lansata «Enciclopedia judetului Bacau », coordonata de economistul Emilian Drehuta.

La acest volum s-a lucrat asiduu, timp de trei ani, numarul colaboratorilor principali fiind impresionant: 27 de personalitati din cele mai diverse domenii. Selectia colaboratorilor apartine in buna parte regretatului om de cultura Eugen Budau, care din pacate nu s-a bucurat de aceasta realizare. Este o carte de nelipsit din casa bacauanului. Autorii spun ca «este poate cea mai cuprinzatoare si mai documentata lucrare de acest fel despre judetul Bacau de pana acum».

De la 1408 pana azi

Enciclopedia cuprinde date istorice care sunt legate de judetul Bacau de la 1408, prima atestara documentara a Bacaului, pana in zilele noastre. De altfel, chiar in cinstea acestui eveniment – in anul 2008 se implinesc 600 de ani de la prima atestare documentara a Bacaului – «s-a largit sfera de cuprindere a informatiilor », pentru a fi cuprinse categorii mai mari de cititori interesati de domeniile economie, cultura, sanatate, sport etc. Lucrarea prezinta «o radiografie in toate secventele activitatii ce se desfasoara pe teritoriul judetului Bacau: economie, invatamant, cultura, sanatate, administratie locala, in asa fel incat cel care consulta aceasta enciclopedie sa poata da seama de amploarea activitatii desfasurate in cele trei municipii din judetul Bacau (Moinesti, Comanesti si Onesti), cele cinci orase, cele 85 de comune si cele 491 de sate », a precizat Emilian Drehuta.
Aida PULPAN

Adauga un comentariu

*