FC Bihor scoasă la licitaţie

Primăria Oradea scoate la licitaţie pachetul majoritar al FC Bihor Oradea, transmite corespondentul AMOS News.

Primăria oferă la vânzare prin licitaţie, un număr de 82044 acţiuni reprezentând 67% din Fotbal Club Oradea Bihor S.A În pachet sunt incluse echipa I (Liga a II-a) şi echipa II (Liga a III-a) şi Centrul de Copii şi Juniori. Preţul de pornire al licitaţiei este 81,84 lei/acţiune, respectiv 6.714.478 lei/pachet.

Primăria acceptă numai plata integrală a acţiunilor oferite la vânzare. Separat se vor vinde şi acţiunile deţinute de S.C. Electrocentrale S.A. la un preţ de ofertă per acţiune egal cu cel obţinut de municipalitate în urma licitaţiei de vânzare.

„Noi vindem pachetul majoritar, de 67.02% din societate, preÅ£ul de pornire este de 67 miliarde de lei vechi, în condiÅ£iile în care valoarea întregului pachet a fost de 100 miliarde lei vechi. Practic, investitorul cumpără dreptul de a conduce clubul, vindem controlul absolut asupra FC Bihor. Până azi nu s-a cumpărat nici un caiet de sarcini”, a declarat Eduard Florea, reprezentantul Primăriei.

Conducerea clubului a primit ca temă să acorde orice informaţii posibililor investitori.

„Mi s-a spus să ofer orice informaÅ£ii, de orice natură, oricui va veni la club să ceară informaÅ£ii”, a precizat Alexandru Toth, preÅŸedintele FC Bihor. Cei interesaÅ£i pot depune oferte până la data de 15 septembrie. Caietul de sarcini costă 1500 de lei ÅŸi poate fi cumpărat de la Primăria Oradea.

Adauga un comentariu

*