Liga I: Dinamo, umilita de Vaslui! 0-2

Prima mare surpriză a campionatului naţional de fotbal, ediţia 2007-2008, a reuşit-o formaţia FC Vaslui care s-a impus cu 2-0 tocmai pe terenul campioanei en-titre, Dinamo Bucureşti.

După un 2-1 neconvingător pe terenul unei nou promovate, Dinamo a continuat seria evoluţiilor slabe din acest debut de sezon cu o înfrângere surprinzătoare, 0-2 acasă cu FC Vaslui.

Formaţia lui Dorinel Munteanu, foarte bine aşezată în teren, a început meciul în forţă şi în primele cinci minute a ratat două ocazii importante la reluarea cu capul a lui Ljubinkovici şi şutul lui Bogdan Panait.

Dinamo a echilibrat rapid şi a părut că pune stăpânire pe joc dar până la pauză s-a apropiat rar de poarta lui Hăisan astfel că după primul act cele două formaţii erau la egalitate, 0-0.

Partea a doua a început ca şi prima, cu oaspeţii în ofensivă, dar de această dată elevii lui Dorinel Munteanu au fost mult mai eficienţi în faţa porţii adverse şi au punctat de două ori în numai patru minute, prin Bălace, jucător eliminat de Dinamo din lot pe uşa din spate, şi Adrian Gheorghiu.

Reuşita de 0-2 a lui Gheorghiu a turnat plumb în ghetele dinamoviştilor care nu şi-au mai revenit, iar Bratu şi Claudiu Niculescu s-au remarcat printr-o serie de gesturi nervoase care foarte probabil în cupele europene nu vor mai fi trecute cu vederea de arbitrii.

Gazdele s-au apropiat destul de rar de poarta lui Hăisan şi în partea a doua astfel că tabela a rămas nemodificată şi FC Vaslui a produs prima mare surpriză a acestui sezon impunându-se pe terenul unei formaţii care mai are mult de lucru în special la capitolul psihic dacă vrea să emită pretenţii la calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Dinamo BucureÅŸti – FC Vaslui 0-2 (0-0).

Au marcat: Bălace (47), Gheorghiu (51). CartonaÅŸe galbene: Fl. Bratu (57), Cl. Niculescu (58) – Temwanjera (18), B. Panait (35), P. Jovanovici (57), Ad. Gheorghiu (63), Ljubinkovici (67). CartonaÅŸe roÅŸii: .

Dinamo: LobonÅ£ – Blay, Vali Năstase, Radu Åžtefan, MuÅŸat – Ropotan (Căt. Munteanu 61) – Zicu (Dănciulescu 61), Fabrice Fernandes (Chiacu 46), Adrian Cristea – Florin Bratu, Claudiu Niculescu. Antrenor: Mircea Rednic.

FC Vaslui: Hăisan – BuhuÅŸ, B. Panait, Mardare – Åžt. Apostol, Ljubinkovic, Dorinel Munteanu (P. Jovanovic 92), Adrian Gheorghiu (S. Frunză 75), Bălace – Buhăescu (L. Ivan 65), Temwanjera. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Adauga un comentariu

*