Åži-a luat masteratul la 94 de ani!

O stră-stră-străbunică de 94 de ani, care la 12 ani a renunţat la şcoală, pare să fie cea mai în vârstă persoană care a obţinut o diplomă de master, a anunţat vineri un responsabil al Cărţii recordurilor Guinness, relatează Associated Press, recepţionată de Rompres.

Phyllis Turner a primit diploma de master în medicină la începutul acestei săptămâni, acordată de Universitatea din Adelaide, oraşul său natal.

‘Avem categoria de cel mai în vârstă absolvent de masterat, însă nu avem un record în această privinţă’, a declarat Amarilis Espinoza, un purtător de cuvânt al CărÅ£ii recordurilor Guinness.

Dacă doamna Turner îşi va depune candidatura, probabil va intra în Cartea recordurilor, a indicat purtătorul de cuvânt, adăugând că o încurajează pe străbunică în acest sens.

Supraveghetorul bătrânei, Prof. Maciej Henneberg, a susţinut că va contacta vineri responsabilii Guinness pentru omologarea recordului. El a povestit, de asemenea, că a sfătuit-o pe Turner să-şi ia şi doctoratul, însă aceasta a refuzat.

Turner a renunţat la şcoală la vârsta de 12 ani pentru a-şi ajuta mama să aibă grijă de copii, după ce au fost abandonaţi de tatăl lor. După ce şi-a crescut apoi şapte copii şi doi nepoţi, ea şi-a terminat liceul la seral.

La 70 de ani, ea a intrat la Universitatea din Adelaide, iar doi ani mai târziu a obţinut o bursă de 12 luni pentru a studia la Universitatea din California.

După California, ea a intrat la Universitatea Naţională Australiană şi a devenit licenţiată în antropologie. Masteratul s-a decis să-l facă după moartea soţului, în urmă cu cinci ani.

Turner consideră că ar putea să-ÅŸi ia ÅŸi doctoratul, însă familia vrea să se mai liniÅŸtească. ‘Singura problemă este că nu prea mai am mult timp’, a declarat ea.ROMPRES/

Adauga un comentariu

*