Rafuiala pe osul puterii intre PNL si PD

Guvernul a anuntat saptamana aceasta demiterea a sase prefecti. Cinci dintre acestia erau numiti pe filiera (apolitica) PD si au fost acuzati de implicare in campania pentru Referendumul privind demiterea presedintelui. Vestea i-a facut pe liberalii bacauani sa-si frece mainile de bucurie si sa treaca la punerea in practica a planurilor de schimbari de mult urzite in biroul edilului de Bacau.

Tudorita Lungu va fi inlocuita la Directia Apelor Siret de liberalul Claudiu Serban

Tudorita Lungu va fi inlocuita la Directia Apelor Siret de liberalul Claudiu Serban

Despre schimbarea oamenilor PD din functii se vorbeste de ceva vreme. Surse de la PNL Bucuresti au precizat la un moment dat ca schimbarile s-ar fi lasat asteptate pentru ca Romania sa treaca de Raportul de tara al Comisiei Europene. Raportul a fost unul favorabil, Tariceanu a inceput sa creasca in sondaje, asa ca „baietii destepti” liberali au inceput sa accentueze presiunea pe premier pentru schimbarea pedistilor dinfunctii. La nivel national, cca 3.000 de functii!

Tariceanu a dat saptamana aceasta startul, inlocuind nu mai putin de cinci prefecti fosti membri ai PD. Apele schimbarii s-au involburat imediat si in orasul de pe malul Bistritei. Cea mai ravnita functie este cea de la Directia Apelor Siret, o functie care gestioneaza fonduri guvernamentale de nivelul milioanelor de euro. Romica Stavarache a ales deja inlocuitorul Tudoritei Lungu. Este vorba de Claudiu Serban, consilier judetean PNL, actualmente director la SCM Bacau. Claudiu Serban este in concediu si nu a fost posibila contactarea sa, macar telefonic.

Subprefectul Olaru, pe lista neagra. Corodeanu, candidat

Nici scaunul subrefectului Olaru nu mai pare atat de sigur. Desi fara o importanta si influenta „financiara” semnificative, functia este ravnita de baronii PNL Bacau. Numele vehiculate in biroul primarului sunt cele ale lui Silvestru Dogaru, consilier judetean si om de afaceri, dar si cel al finului sau, Gabi Corodeanu. Cum Dogaru pare sa fi preferat sa ramana „in umbra”, sansele cele mai mari ii revin lui Corodeanu.

Om de paie

Vasile Nistor, PD: „In primul rand, domnul Olaru nu poate fi schimbat pentru ca este inalt functionar public. Poate fi cel mult transferat. Cat despre situatia de la Directia Apelor, pot sa va spun ca PD nu a avut firme care sa castige licitatii in acest domeniu. PNL a avut firme care au castigat asemenea licitatii, legal.

Numirea domnului Serban spune totul despre faptul ca totdeauna banii atrag si este nevoie de un om de paie in acel loc, om care n-are legatura cu domeniul respectiv. Liberalii au oameni pregatiti, dar acestia nu pot fi controlati. Este politica liberalilor de a pune mana pe institutiile care au fonduri foarte mari.

Schimbari politice adaptate momentului

Catalin Radu Mardare, PSD: „Sunt schimbati oameni numiti pe criterii politice, lucru stiut inca de la bun inceput, dar nerecunoscut in ciuda evidentelor. Asta n-am inteles. Dupa ce Alianta DA s-a rupt de facto, am solicitat clarificarea situatiei acestor oameni.

PD-ul afirma ca PSD-ul este la putere, ca are nu stiu ce intelegeri ascunse cu PNL, insa ei ocupa posturi foarte importante in administratie. Se schimba oameni numiti pe criterii politice cu altii alesi tot pe criterii politice, criterii adaptate momentului.”

Scenarii care se repeta

Angela Bogea, PRM: „Trebuia sa ne asteptam la asa ceva odata cu iesirea PD-ului de la guvernare. Primul semnal in acest sens l-am avut dupa interventia prefectului de Bacau, care a prezentat anumite anomalii petrecute la Inspectoratul Scolar Judetean. Este o practica paguboasa, preluata de la PSD si care nu cred ca va aduce lucruri pozitive in functionarea respectivelor institutii. Sunt convinsa ca acest scenariu se va repeta ori de cate ori se vor schimba „locatarii” de la Palatul Victoria.”

PNL nu are oameni

Petrica Munteanu,. PC
: „Din cate stiu eu, domnul Serban nu are cine stie ce experienta. A fost administratorul unui SRL micut, a mai avut functii politice in institutii fara anvergura. Aceasta miscare spune ca PNL este in impas, nu are oameni. Cei buni au plecat, acum incearca sa racoleze altii sdau apeleaza la cei ca domnul Serban.”

E nevoie de specialisti

Petru Placinta, PNL
: „De obicei nu sunt de acord cu schimbarile facute pe criterii politice deoarece afecteaza in mod clar bunul mers al respectivelor institutii. Sigur, exista si cazuri fericite in care cei numiti sunt buni specialisti si atunci nu sunt probleme.

Despre situatia de la Directia Apelor nu va pot spune foarte multe deoarece nu cunosc ce pregatire are actualul director, Tudorita Lungu, sau cel despre care spuneti ca va fi numit in aceasta functie. Il cunosc mai mult ca om politic si mai putin ca si practician.

De aceea ma abtin sa comentez mai mult acest caz. Cei care fac aceste schimbari trebuie sa constientizeze ca fara specialisti de marca, economia si societatea romaneasca in general nu au nicio o sansa in fata competitorilor europeni.”

Comentarii

  1. sa vedem ce mai scoate dom primar .. un alt taietor de ciorapi ?

  2. Daca Dogaru si Corodeanu ajunge suprefect ne ducem tare de tot la Fundu Tutovei .E lupta mare in politic ,

  3. cooperativa lu’stavarache lucreaza ,pina cind multimea se intreaba ,nu exista cherestea la uni dintre alesii locali

  4. ecomanda politica problema e daca dogaru ori finu Corodeanu sint capabili sa ocupe postul de suprefect

  5. dodo sey a zis:

    astia sint in stare sa schimbe administratia bacaului deoarece echipa pur nu era completa in conducerea bacaului lipsind dogaru si finul

  6. dodo sey yes a zis:

    Foarte rusinos ,e cusuta cu ata de ciorapi stavarachieni din partea electoratului nota 1,5

Adauga un comentariu

*