Podul nesimtirii cea de toate zilele

Nesimtirea impardonabila a reprezentantilor constructorului Arcada Galati atinge cote incredibile prin explicatiile handicapate pe care le ofera pentru accidentul de la Podul Serbanesti. Cand un oras intreg a constatat incompetenta unei firme care trebuia sa construiasca, nu sa darame, un pod, firma ai carei specialisti au permis fixarea unei macarale de aproape 100 de tone pe o platforma de cativa centimetri din beton turnat pe o plasa de sarma, in loc de raspundere apar justificari.

Justificarile idioate de la un capat la altul, cum ca au aparut defecte ascunse la structura podului, cum ca ziaristii au grabit lucrarile si constructorul, emotionat, a facut o mica eroare de amplasare a macaralei, dovedesc impertinenta si lipsa oricarui minim respect pentru bacauani si nu numai.

Atitudine girata si intretinuta pe fata de cei care conduc acum un oras in putrefactie. Atitudine pentru care nimeni nu vrea sa isi asume raspunderea si sa plateasca. Acum, legal si financiar. Nimeni nu are curajul sa impute vinovatilor vina, o multime de institutii abilitate in acest sens bagand capul in nisip.

Orice plata de genul celei sanctionarii la viitoarele alegeri va fi fost minima in cantrapondere cu disconfortul la care sunt supusi cei care pierd ore in sir pe varianta de ocolire prin Letea Veche.

Logic ar fi ca toate firmele care au puncte de lucru in Serbanesti sa actioneze in judecata si sa ceara Primariei sau celor de la Arcada contravaloarea combustibilului si timpului irosit. Cum la fel de logic ar fi ca, din bun simt, edilul sef sa fi dispus macar plombarea drumului din Izvoare, care arata ca dupa un bombardament.

Se vede treaba ca prioritatile domniei sale sunt mai degraba axate pe daramarea stadionului, de unde se zice ca vin comisioane babane, sau pe montarea unui grup de cogenerare care va folosi candva numai vreunei firme de fier vechi. Totul, si nesimtirea si indiferenta si afacerile dubioase cu comisioane grase, pe nervii si banii bacauanilor, acelora carora acum aproape patru ani li se promitea normalitatea.

PS: Specialistii amintesc ca la licitatia castigata de Arcada la un pret dubios de mic au fost scosi din carti doi colosi in materie de constructii de poduri: CFR si Hidroconstructia. Tot specialistii considera ca oportune pentru lucrari erau macarale si utilaje care lucrau amplasate in albia raului, cum ar fi fost prevazut in caietul de sarcini. Utilaje de care cei de la Arcada nu dispun. Bacauanii sa traga concluziile.
Dorian POCOVNICU

Adauga un comentariu

*