Impuscat cu un pistol cu gaze

În seara zilei de 01.08.2007 în jurul orelor 23.00 la sediul Poliţiei Municipiului Bacău, s-a prezentat G. CĂTĂLIN de 24 de ani, din Bacău, care a sesizat faptul că în timp ce se afla cu soţia în zona Parcului Trandafirilor, a fost agresat, fiind împuşcat cu un pistol de I. Costel-Jan, pe care îl cunoaştea de mai mult timp.

În baza celor sesizate s-a constituit echipa operativă care în urma cercetărilor efectuate a constatat următoarele:

În acea seara, în jurul orelor 22.40 în timp ce G. Cătălin se deplasa cu autoturismul pe str.Nicolae Bălcescu din Bacău, în zona Hotelului Moldova s-a întâlnit cu I. Costel-Jan, cu care a avut o discuţie în contradictoriu, ce a degenerat, I. Costel Jan, împuşcîndu-l cu un pistol Walther cal. 9mm cu muniţie neletală cu gaz şi bilă în zona gâtului, membrelor superioare şi spate.

Din cercetările efectuate a rezultat că între cei doi exista o stare de tensiune pe fondul unor împrumuturi nerestituite, în timp ce ambii se aflau în străinătate.

În urma agresiunii, victima s-a prezentat la Spitalul Judeţean Bacău unde a rămas internată sub supraveghere medicală în secţia O.R.L. cu diagnostigul „plagă regiunea cervicală anterior prin împuşcare”, fiind în afara oricărui pericol.

În virtutea dispoziţiilor Legii 295/2004, autorul faptei a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei şi s-a procedat la ridicarea pistolului marca Walther P22T cal.9mm, pentru care poseda certificat de deţinător.

O astfel de armă poate fi procurată de o persoană care a împlinit vîrsta de 18 ani, şi pentru a fi utilizată se solicită în condiţiile legii obţinerea unui certificat.

Legea 295/2004, prevede că poate fi folosită numai în scop de autoapărare, sau în poligon autorizat.

Deşi iniţial victima a depus plîngere împotriva agresorului, ulterior, acesta şi-a retras-o, nemaiavînd nici o pretenţie

Adauga un comentariu

*