Frunzăverde: „Noul patriarh al României va fi Daniel al Moldovei”

Sorin Frunzăverde a declarat la Reşiţa că viitorul patriarh al României va fi mitropolitul Daniel al Moldovei, transmite corespondentul AMOS News.

Preşedintele PD Caraş Severin şi vicepreşedinte la nivel naţional al acestui partid politic, Sorin Frunzăverde, este membru al Adunării Naţionale Bisericeşti din anul 1998. Acesta este un fel de parlament al ortodocşilor români. În această calitate, Frunzăverde, participă nemijlocit prin vot direct la alegerea noului patriarh al României.

Frunzăverde a declarat azi la ReÅŸiÅ£a că „noul patriarh al României, va fi mitropolitul Daniel al Moldovei”. Liderul democrat a mai spus că ,”Există o cutumă pentru BOR care spunea că în momentul vacantării scaunului de patriarh, viitorul patriarh va fi mitropolitul Moldovei.

Conform statutului Adunării NaÅ£ionale BisericeÅŸti care votează în secret, există posibilitatea apariÅ£iei mai multor candidaÅ£i pentru funcÅ£ia de patriarh ÅŸi probabil că, îşi vor depune candidaturile mai multe personalităţi. Cutuma este una, iar statutul a fost oarecum modificat de către Sinodul BOR, dar independent de cutumă ÅŸi în baza Statutului, eu cred că viitorul patriarh va fi mitropolitul Daniel al Moldovei”, a mai spus Frunzăverde.

Procedura alegerii noului patriarh este următoarea: „Sinodul va hotărî unul, doi sau trei candidaÅ£i pentru funcÅ£ia de patriarh, Adunarea NaÅ£ională Bisericească va vota în secret cele una două sau trei candidaÅ£i, iar acest lucru se va întâmpla probabil în 10 septembrie”.

ÃŽntrebat pe ce se bazează când face asemenea declaraÅ£ii, liderul democrat a spus că „mă bazez pe propriile mele cunoÅŸtinÅ£e”.

PIN solicită masoneriei să nu influenţeze alegerea noului Patriarh

PIN îl acuză pe Sorin Frunzăverde de implicare în alegerea noului Patriarh, şi cere şefului Masoneriei Române să se delimiteze de acţiunile acestuia, se precizează într-un comunicat remis AMOS News.

PIN solicită lui Eugen Ovidiu Chirovici – Mare Maestru al Marii Loji NaÅ£ionale din România- să se delimiteze de acÅ£iunile de influenÅ£are a votului pentru alegerea noului Patriarh pe care le-au iniÅ£iat un grup de colegi de-ai săi, în numele instituÅ£iei masonice pe care domnul Chirovici o reprezintă.

ÃŽn mod specific este vorba de unii masoni, membri ai comisiilor din Adunarea NaÅ£ională Bisericească, precum ÅŸi din Adunarea Eparhială a Sfintei Arhiepiscopii a BucureÅŸtiului, care au desfăşurat în ultimele zile un lobby printre persoanele care au drept de vot pentru alegerea noului Patriarh pentru a încuraja alegerea unui candidat la scaunul patriarhal care, conform spuselor acestora „ar fi mai apropiat de valorile masonice decat alÅ£i candidaÅ£i”. ÃŽn acest context, cea mai flagrantă apare atitudinea domnului Sorin Frunzăverde care în numele organizaÅ£iei masonice din care face parte, ÅŸi beneficiind de influenÅ£a conferită ÅŸi de poziÅ£iile politice sau administrative pe care le-a deÅ£inut, coordonează în mod direct cea mai mare parte din acÅ£iunile menÅ£ionate mai sus.

PIN consideră că situaţia este cu atât mai gravă, cu cât în cazul domnului Frunzăverde este vorba de o recidivă, fiind de notorietate faptul că acesta şi-a folosit influenţa masonică, politică şi administrativă şi la momentul alegerii Mitropolitului pe Ardeal, I.P.S. Laurenţiu Streza.

PIN solicită şefului Masoneriei Române o delimitare de aceste acţiuni în numele instituţiei pe care o reprezintă considerând că în niciun caz votul în favoarea noului Patriarh nu trebuie târât în altă parte decat în interiorul Colegiului Electoral Bisericesc, şi pe baza valorilor cutumelor şi regulamentelor care guvernează activitatea Bisericii Ortodoxe Române.

Adauga un comentariu

*