Banii scolilor au trasee politice

Incepe sa fie elucidat misterul legat de persoana care s-a aflat in spatele repartizarii pe criterii politice a fondurilor destinate invatamantului din judetul Bacau. Creierul afacerii a fost nimeni altul decat primarul Bacaului, Romeo Stavarache, acesta fiind demascat in cadrul ultimei sedinte a Consiliului Judetean (CJ) Bacau.

Banii pentru scolile din judetul Bacu s-au alocat pe criterii politice

Banii pentru scolile din judetul Bacu s-au alocat pe criterii politice

Initial, in centrul atentiei s-a aflat inspectorul general al ISJ Bacau, Ovidiu Cojocaru, care ar fi intocmit lista cu fondurile destinate unitatilor de invatamant si care a fost invitat de mai multe ori in fata Consiliului Judetean, pentru a da explicatii. Acesta nu s-a prezentat, motiv pentru care unii consilieri judeteni au ajuns sa-i ceara chiar si demisia. Altii i-au luat apararea, motivand ca inspectorul general nu este subordonat legislativului judetean si nu poate fi obligat sa se prezinte in fata Consiliului Judetean. Disputele dintre consilieri, pe seama lui Ovidiu Cojocaru, au fost transate de vicepresedintele CJ Bacau, Angela Bogea, care a aratat foarte clar ca adevaratul vinovat nu este inspectorul general, ci Romeo Stavarache.

Capo di tutto capi

Vicepresedintele Angela Bogea a dezvaluit filiera politica a banilor si l-a nominalizat pe cel care taie si spanzura in judet. “Stim foarte bine ca nu Cojocaru a facut lista – a spus Angela Bogea. Lista a fost facuta la un sef din Bacau al unui partid care conduce Romania. De ce sa-l chemi pe Cojocaru aici ? Ce sa spuna ? Sa-l dea Stavarache afara ?”.

Stavarache face, Cojocaru trage

Precizarile facute de Angela Bogea, pe un ton raspicat, arata ca decizia de a jongla cu banii publici, pe criterii politice, a fost luata de Romeo Stavarache. Mai mult, Stavarache a facut in asa fel incat consecintele faptei lui sa nu fie suportate de el, ci de Ovidiu Cojocaru. ~n plus, asa cum reiese si din spusele Angelei Bogea, Stavarache i-ar putea face un rau si mai mare lui Cojocaru, in cazul in care inspectorul general s-ar incumeta sa spuna adevarul. Ioan Chiriac, consilier judetean si presedinte al organizatiei judetene a PLD, este de parere ca Ovidiu Cojocaru ar trebui, totusi, sa vina in fata legislativului judetean, chiar si in conditiile in care nu el este vinovat, ci Romeo Stavarache. “E vorba de bani multi – ne-a spus Chiriac. La mijloc sunt sume imense de bani, care reprezinta fonduri de capital. Inspectorul general ar trebui sa vina si sa ne prezinte o informare privind cheltuielile de capital”.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. BA SUNT DE ACORD SA-I ZICETI CE VRETI LUI RROMEL
    DA VA ROG EU DIN SUFLET SA NU MAI ZICETI,, CAPO DI TUTI CAPI” EXPRESIE CARE STATEA LA PICIOARELE UNEI SCULPTURI SI POZE A UNUI SEF MARE DEA STANGA PENULTIMULUI PRIMAR.

  2. Lista se face in functie de firmele care trebuie sa castige licitatia. verificati !!!

  3. cetatean a zis:

    Da asa este .Nu se tine seama de realitate si de nevoile scolilor .Avortonul de Stavarache decide in functie de interesele personale.

Adauga un comentariu

*