ECATERINA ANDRONESCU ACUZÄ‚ STUDENÅ¢II CÄ‚ FAC JOCURI POLITICE

Rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti, Ecaterina Andronescu, i-a acuzat joi pe reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, care protestau în faţa Teatrului Naţional din România, de implicare în jocuri politice. „Voi faceţi alte jocuri. Nu vreau să mă implic în jocurile voastre politice. În viaţa mea n-am avut o atitudine de oprimare a studenţilor şi nu am băgat pumnul în gura nimănui”, a spus rectorul UPB.

Ea i-a acuzat pe studenţi că sunt „nedrepţi” şi că „vor să distrugă întreaga activitate”. „Ceea ce susţineţi voi nu reflectă opinia studenţilor din Politehnică. Am acceptat ca membrii Comisiei de Evaluare ARACIS să discute separat cu studenţii, fără ca nici un profesor să fie prezent. Să nu urâţim faţa Politehnicii”, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Studenţii au protestat joi în faţa Teatrului Naţional pentru libertatea de exprimare. Ei au fost îmbrăcaţi în negru, au purtat cravate roşii şi la gură bandane cu zâmbet fals, desenat. Studenţii protestatari au depus la borna kilometrul zero o coroană pe care scria „Sincere regrete pentru libertatea de exprimare”. „Solicităm scuzele şi demisia din toate funcţiile a Ecaterinei Andronescu pentru faptul că a pus pumnul în gură colegilor de la Universitatea Politehnică. Ceea ce facem noi acum este o pichetare, nu o demonstraţie. Nu este normal ca o persoană care ar trebui să fie un exemplu să închidă gura colegilor noştri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ANOSR,Irina Tudor.

Rompres

Adauga un comentariu

*