Amurco Bacau a fost amendata pentru poluare

In urma unui control al Garzii de Mediu, Amurco Bacau a primit amenda pentru poluarea aerului cu amoniac. Sanctiunea este de 15.000 de lei.

‘’ Stimati domni de la garda de mediu care-si umfla muschii la comanda, de Amurco Bacau (fostul combinat chimic) de ce nu spuneti nimic? Ca directorul Hotea care primeste amenzi de 1 miliard pe luna n-are nici o jena sa se laude ca le plateste PSD-ul! faptul ca ne gazeaza zilnic si faptul ca 75 % din populatia bacaului sufera de boli cronice (astm,rinita cronica) in cauza amoniacului nu va deranjeaza? voi nu locuiti aici?

De ce nu le suspendati activitatea ca la Arpechim? Pentru ca este Ioan Nicolae actionar? Sau PSD-ul? Sa nu spuneti ca au actele in regula….sau ca si-au reglementat problema filtrelor ca revin cu documente!

Acest aviz este valabil si pentru primarul Stavrache”, ne semnala un cititor la articolul: Lista neagra a poluatorilor care ne pot duce la proces cu Uniunea Europeana.

Si nu numai un bacauan sufera din cauza aerului poluat. Au fost depuse numeroase reclamatii, iar Amurco a primit numeroase amenzi. Miercuri, Garda de Mediu a anuntat ca a aplicat societatii o noua sanctiune.

„In urma sesizarii mai multor cetateni, comisari din cadrul Comisariatului judetean Bacau al GNM, impreuna cu specialisti din cadrul Agentiei de Protectie a Mediului Bacau s-au deplasat in zonele Izvoare, Oituz, Ion Ionescu de la Brad, din municipiul Bacau, unde au constatat prezenta unor emisii de amoniac in atmosfera, emisii provenite de la SC AMURCO SRL Bacau”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

In urma acestui control, GNM Bacau a aplicat societatii firmei bacauane o amenda contraventionala in valoare de 15 000 lei, pentru nerespectarea prevederilor referitoare la protectia atmosferei, respectiv pentru poluarea atmosferica cu amoniac.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*