Wrestling: Chris Benoit şi familia sa au fost descoperiţi morţi

Fostul campion al Statelor Unite, Chris Benoit, a fost descoperit mort luni de poliţia din Lafayette County împreună cu soţia sa, Nancy, şi băiătul lor, Daniel, la reşedinţa lor.

Se presupune că Benoit, 40 de ani, care a anunţat că nu poate onora prezenţa sa la Vengeance în weekend, şi-a ucis soţia şi băiătul în timpul weekend-ului iar apoi s-a sinucis luni dimineaţa.

După ce Benoit a anunţat că nu poate evolua la Vengeance din cauza unor probleme de familie, reprezentanţii WWE au transmis poliţiei din Lafayette COunty să verifice despre ce este vorba iar aceştia au descoperit luni trupurile celor trei.

Mai multe detalii despre investigaţii nu au fost făcute, urmând a se afla elemente noi pe parcurs şi mai ales după efectuarea autopsiei şi a altor teste.

Apropiaţii lui Benoit pun cele întâmplate pe seama ultimelor înfrângeri din faţa lui MVP care au dus la pierderea titlului de campion al Statelor Unite dar şi transferul în ECW, cea de-a treia şi cea mai slabă divizie WWE, în timp ce clasică gală Monday Night Raw a fost amânate iar aseară iubitorii wrestlingului din Statele Unite au putut vedea un tribut de trei ore pentru cel care a fost unul dintre cei mai iubiţi şi cei mai tehnici wrestleri.

Antrenat de legendarul Stu Hart şi avându-l ca idol pe campionul britanic Dynamite Kid, Benoit a debutat în wrestling la 18 ani, în 1985, după ce s-a pregătit cu familia Hart.

Între 1985 şi 1989, Benoit a concurat pentru echipa lui Hart şi a câştigat de câte patru ori titlul de campion al Commonwelth-ului şi titlul internaţional de campion pe echipe înainte de a ajunge în Japonia pentru specializare.

În Japonia, Benoit a activat ca Pegasus Kid, a avut numeroase dispute cu legende asiatice precum Shinjiro Ohtani şi Jushin Thunder Liger, şi l-a întâlnit pe cel care avea să-i devină foarte bun prieten, Eddie Guerrero, un alt sportiv ce nu se mai află printre noi de puţin timp.

În Japonia, Benoit a câştigat titlul de campion mondial de juniori la categoria grea şi competiţia Super J Cup în 1994, unul din cele mai importante trofee puse în joc în Asia.

În acelaşi an, 1994, Benoit a revenit în Statele Unite şi a făcut echipa cu un alt bun prieten, Dean Malenko, cel cu care avea să câştige titlul ECW pe echipe.

În 1995, Chris Benoit a trecut în WCW iar cariera sa a început să prindă aripi după ce s-a angrenat în echipa celor patru cavaleri alături de Ric Flair, Arn Anderson şi Brian Pillman.

De-a lungul celor cinci ani petrecuţi în WCW, Chris Benoit a devenit un super-star cunoscut pentru stilul său extrem de tehnic şi de curajos dar şi pentru rivalitate cu Kevin Sullivan, cea care avea să devină una din cele mai spectaculoase rivalităţi din istoria acestui sport, lucru confirmat şi de legendara luptă dintrei cei doi de la Great American Bash, 1996.

Benoit a devenit în cei cinci ani, campion al popularităţii de trei ori, campion al Statelor Unite de două ori, campion pe echipe WCW de două ori, o dată cu Malenko şi o dată cu Perry Saturn, a luptat cu legendarul Bret Hart într-un meci omagiu pentru Owen Hart, fratele lui Bret şi bun prieten cu Benoit, iar în ianuarie 2000, la ultimul meci al său în WCW, Benoit a câştigat titlul de campion mondial al WCW după ce l-a învins pe Sid.

TotuÅŸi, problemele din WCW au dus la anularea acestei companii iar Benoit, Guerrero, Malenko ÅŸi Saturn au trecut după o scurtă pauză în WWE, diviziei în care au debutat ca „Radicalii”.

Benoit a avut imediat succes în WWE câştigând titlul intercontinental la Wrestlemania din 2000, titlu pe care şi l-a apărat în alte patru meciuri şi alături de care a reuşit să arborezez şi titlul WWE pe echipe şi titlul mondial pe echipe.

În 2004, după aproape 20 de ani de carieră, Benoit a reuşit să dea lovitura de graţie. A intrat primul la Royal Rumble, a rezistat aproape o oră în ring şi a câştigat celebra luptă după ce l-a eliminat la final şi pe uriaşul Big Show.

Apoi, la Wrestlemania, a disputat un meci în trei cu Shawn Michaels şi Triple H, şi a câştigat tilul de campion mondial de la cel din urmă deşi Shawn Michaels şi Triple H alcătuiau împreună o echipă, celebra DX.

Benoit a celebrat victoria de la Wrestlemania alături de Eddie Guerrero, cei doi îmbrăţişându-se în ring imediat după meci într-una din cele mai memorabile amintiri din istoria acestui sport.

În următorii trei ani, Benoit a mai câştigat de două ori titlul de campion mondial pe echipe şi a mai fost de trei ori campion al Statelor Unite, ultima dată pierzând acest trofeu în urmă cu aproximativ două luni la Back Lash.

El a fost draftat pentru o trecere în ECW, la ultimul meci în WWE l-a învins pe Elijah Burke pe 19 iunie şi urma să lupte weekend-ul trecut cu CM Punk pentru titlul vacant de campion ECW.

De-a lungul celor 22 de ani de carieră, Benoit s-a remarcat în ring prin atitudinea pozitivă, pro-luptă, şi extrem de curajoasă, Benoit fiind autorul unora dintre cele mai spectaculoase manevre.

Fanii acestui sport au suferit o grea pierdere, Benoit trecând în nefiinţa cu mult înainte de a-şi spune ultimul cuvânt în wrestling. (informatia.ro)

Comentarii

  1. Viper-x_2007 a zis:

    Stiu ce insemana pentru luptatorii de wrestling pierderea uni tilu sau mutarea in alta categorie dar oricat de disperat ar fi fost el putea sa recastige alte centuri si sa devina un lupator foarte bun, iar decizia de a se sinucide si de a isi omori familia este dea dreptul exagerata si lipsita de ratiune

Adauga un comentariu

*