Targul ONG, pe ultima suta de metri

29 de fundatii si asociatii din judetul Bacau s-au inscris ca participanti la prima editie a Targului ONG-urilor din judetul Bacau din data de 28 iunie 2007, eveniment ce-si propune sa aduca in fata publicului larg cele mai importante si active organizatii din judet. Bacauanii vor putea astfel afla de cine este reprezentata societatea civila si cum se pot implica la randul lor in sustinerea acestor organizatii. Marea noutate venita din partea organizatorilor este ca Targul se bucura de sustinerea unui sponsor important, compania Vodafone, companie recunoscuta pe plan national in ceea ce priveste sustinerea demersurilor privind dezvoltarea societatii civile
Evenimentul va debuta in jurul orei 11:00 cand in fata Prefecturii vor fi amenajate standuri la care organizatiile inscrise isi vor putea prezenta activitatea prin fotografii, afise, pliante sau prin alte modalitati mai inedite. Expozitia va fi deschisa publicului larg pana in jurul orelor 17:00. In cazul in care vremea va fi nefavorabila, expozitia se va muta in holul de la parterul cladirii Prefecturii. Pentru a face evenimentul si mai atractiv organizatorii au pregatit diverse surprize bacauanilor care vor vizita expozitia: face painting si figurine din baloane pentru copii, iar punctul maxim de atractie il va constitui fara indoiala tombola evenimentului la care vor fi puse la bataie 5 premii atractive: un sejur de o saptamana pentru doua persoane la Eforie Nord, oferita de Agentia Caius Travel, un telefon Motorola, un telefon Nokia, un Mp3 player si un troler. Pentru cei dornici sa participe la tombola, miercuri si joi vor fi distribuiti in oras fluturasi de promovare care pot fi completati pe verso pentru a fi ulterior introdusi in urna aflata la locul expozitiei.
In jurul orei 14:00 in Sala de Conferinte a Prefecturi vor avea loc trei dezbateri pe teme de interes pentru sectorul ONG in care reprezentanti ai organizatiilor inscrise, ai autoritatilor publice si ai mass-media vor avea sansa sa discute fata in fata referitor la relatiile ONG-mass-media si ONG-autoritati. Sunt asteptati sa aiba interventii reprezentantii principalelor institutii publice dar si reprezentanti ai celor mai importante publicatii din Bacau. Dezbaterile se vor bucura de medierea unor personalitati nationale, domnul Octavian Rusu din partea FDSC si Cristian Leonte din partea Pro Tv.
Bacauanii sunt asteptati sa participe in numar cat mai mare pentru a cunoaste activitatea organizatiilor care de ani de zile incearca sa contribuie la imbunatatirea vietii semenilor in nevoie si a societatii in care traim.

Adauga un comentariu

*