Primarul George Scripcaru: Cerbul de Aur nu poate fi organizat la Braşov în 2007

Festivalul Cerbul de Aur nu va avea loc la Braşov în 2007 pentru că nu mai există timpul necesar organizării evenimentului muzical internaţional, după cum a declarat luni primarul Braşovului George Scripcaru, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit primarului, festivalul a fost întârziat din cauza faptului că principalul organizator, Societatea Română de Televiziune (SRTv), nu a răspuns solicitărilor oficialilor de la Braşov.

„Am făcut toate demersurile necesare, dar ne-am lovit de motivaÅ£ia că nu există ÅŸefi în structurile televiziunii”, a spus Scripcaru. „Chiar dacă noua conducere va aproba desfăşurarea festivalului, nu mai există timp pentru publicitatea necesară ÅŸi pentru organizarea evenimentului.”

Un nou preşedinte director general al SRTv a fost avizat luni de comisiile de cultură ale Parlamentului, în persoana lui Alexandru Sassu, iar camerele reunite urmează să voteze miercuri asupra numirii sale în funcţie. Fostul preşedinte, Tudor Giurgiu, a demisionat pe 2 iunie.

Primarul Braşovului a explicat că, de la începutul anului, a trimis patru solicitări în scris în care cerea SRTv lămuriri în privinţa organizării festivalului la Braşov. I s-a răspuns la ultima cerere, în mai, când a fost anunţat doar că festivalul este prevăzut în buget şi că se va desfăşura în august şi nu a mai primit, ulterior, alte detalii.

La rândul său, deputatul Constantin Niţă, liderul PSD Braşov, a promis, la finele săptămânii trecute, că social-democraţii se vor ocupa de organizarea festivalului în 2008, însă a ţinut să remarce că nu s-au făcut destule demersuri pentru organizarea acestui eveniment în decursul anului 2007.

Festivalul, ce se desfăşoară din 1968 la Braşov, nu a avut loc nici anul trecut, din cauza unor probleme financiare ale SRTv, instituţie ce era implicată la momentul respectiv în organizarea unor manifestări de celebrare a 50 de ani de existenţă.

Adauga un comentariu

*