Onestiul a pierdut Muzeul de Istorie

Dupa mai multi ani de judecata, in instantele de toate gradele, de la Onesti si pana la Bucuresti, municipalitatea onesteana a pierdut cladirea in care se afla Muzeul de Istorie. Imobilul a fost revendicat de Anca Ionela si Bogdan Bulea, urmasii fostului proprietar, Gheorghe Bulea.

Fiind un obiectiv cultural important, imobilul a fost exceptat initial de la retrocedarea in natura, iar municipalitatea urma sa acorde despagubiri banesti pentru cladire. Insa legislatia s-a modificat pe parcurs, iar procesele au inceput sa fie solutionate in favoarea urmasilor fostului proprietar, care doreau sa obtina cladirea, si nu banii din despagubire.

Primaria si Consiliul Local Onesti au facut o ultima incercare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar au pierdut si acolo. Ca urmare, Primaria Onesti nu a mai avut incotro si s-a vazut nevoita sa restituie familiei Bulea cladirea muzeului.

Printr-un proiect initiat de primarul Emil Lemnaru, imobilul a fost trecut din domeniul public, in domeniul privat, transferul fiind aprobat de consilierii locali, la ultima sedinta. Urmeaza ca pentru Muzeul de Istorie sa fie gasit un alt sediu, in care se va muta in scurt timp.

Gheorghe LEU

Comentarii

  1. UN ONESTEAN a zis:

    Si cu cheltuielile de reparatii cum ramane ( de ordinul sutelor de milioane lei vechi, sau mai mult)? Doar era o darapanatura iar orasul a bagat bani buni in refacerea sa?

  2. alt onestean a zis:

    Sa plateasca primarul ca a facut reparatii in timpul procesului fara acordul proprietarului.

Adauga un comentariu

*