In timp ce oamenii duc mortul la groapa prin apa, primarul studiaza ortodoxia in Muntenegru!

Tara piere si baba se piaptana, cam asa s-ar putea spune ca se petrec lucrurile in comuna Asau. Primarul Stefan Potoroaca a plecat in concediu si nu in cel de odihna ci in unul de „studii”. Unde? In Muntenegru. Scopul? A raspuns unei solicitari primite la Primarie de la Centrul Regional de Formare continua pentru Administratia Publica Locala Timisoara!

Este infratita comuna Asau cu Timisara? Nu, dar primarul a considerat ca e bine sa se duca. Subiectele acestui seminar? Printre altele, „valorificarea patrimoniului ortodox in spatiul cultural balcanic”, „promovarea valorilor ortodoxiei”, sau „dezvoltarea turismului cultural”.

Sa recunoastem ca sunt, intr-adevar, teme extrem de interesante pentru viata comunei Asau. Asa a considerat primarul, asa au considerat si consilierii locali care, la propunerea lui Stefan Potoroaca, initiatorul proiectului de hotarare, au aprobat in sedinta de Consiliu Local deplasarea primarului si a unui consilier local PNL, cica femeie, precum si cheltuielile de deplasare, in Muntenegru, sa afle cum e cu ortodoxia. Cat a costat visteria Consiliului Local deplasarea celor doi?

Cate 650 lei de caciula. Nu-i o suma uriasa, dar e ceva pentru bugetul unei comune afectate de inundatii, cu drumurile inca nereparate, cu multi locuitori lipsiti de case si foarte lume ramasa fara un loc de munca.

Si in timp ce primarul face matanii in Muntenegru, pe la manastiri, localnicii din Paltinis isi duc mortul la groapa prin apa, pentru ca nu s-a invrednicit nimeni sa le faca vreo punte, sa le reapare podurile. E mai importanta „promovarea valorilor ortodoxiei” pentru primarul din Agas, ca despre morti…numai de bine! Adrian GHIOANE

Adauga un comentariu

*