Dosarul Voiculescu – CNSAS, trimis la Curtea ConstituÅ£ională

Procesul liderului PC, Dan Voiculescu împotriva deciziei CNSAS, potrivit căreia ar fi făcut poliţie politică sub numele de cod „Felix”, a fost suspendat astăzi.

Curtea de Apel Bucureşti a decis trimiterea dosarului la Curtea Constituţionalå, pentru a se pronunţa pe o excepţie ridicată de Sergiu Andon, avocatul lui Dan Voiculescu.

Decizia poate fi atacată cu recurs în 48 de ore. Curtea Constituţională urmează să ia în discuţie dacă cinci articole din Legea CNSAS sunt constituţionale.

„Una din aceastea se referă la faptul că Parlamentul, cât e el de putere legiuitoare nu avea dreptul să constituie un organism suprastatal, care nu se înscrie în niciuna dintre puterile statului ÅŸi care să aibă atribuÅ£ii ce depåşesc cu mult obiectul legii CNSAS”, a declarat Andon.

Cazul Voiculescu

11 iunie 2006 – După ce SRI ÅŸi SIE au predat la CNSAS ÅŸi arhivele desecretizate, Colegiul a luat din nou în discuÅ£ie cazul ”Voiculescu”.

13 iunie 2006 – Surse din CNSAS au declarat că la prima întâlnire a membrilor Colegiului cu Dan Voiculescu acestuia i s-a adus la cunoÅŸtinţă că pe numele său au fost descoperite două dosare de reÅ£ea.

15 iunie 2006 – Colegiul CNSAS dă verdictul în cazul Dan Voiculescu. Colegiul a decis că Dan Vociulescu a semnat note informative cu numele conspirativ „Felix”, iar din conÅ£inutul acestora reiese ca a făcut „poliÅ£ie politică”.

16 iunie 2006- Dan Voiculescu recunoaşte că a colaborat cu Securitatea, dar că nu a făcut poliţie politică şi nimeni nu a avut de suferit de pe urma sa. Acesta a declarat că a făcut-o ca toţi cei opt milioane de români, angajaţii de la stat din timpul comunismului.

4 iulie 2006- Voiculescu depune prin intermediul avocatului său, Sergiu Andon, o contestaţie la decizia CNSAS.

7 august 2006 – Colegiul CNSAS respinge contestaÅ£ia lui Voiculescu. Avocatul lui Voiculescu contestă procedura de vot a Colegiului.

16 ianurie 2007 – Curtea de Apel amână pentru 20 martie luarea unei decizii în privinÅ£a contestaÅ£iei lui Voiculescu la decizia CNSAS.

20 martie 2007 РProcesul este am̢nat din nou pentru 29 mai.

29 mai 2007 – Curtea de Apel acceptă excepÅ£iile de neconstituÅ£ionalitate ridicate de avocatul Sergiu Andon.

Adauga un comentariu

*