AMR – 365 zile – Trei ani cu Romica Minciunica

Ales in 2004 din cauza greselilor fostului primar si in lipsa unei alternative mai bune, Romeo Stavarache s-a vazut aruncat pe un cal mult prea mare. Promisiunile desantate au ramas doar ecouri de tinichea care sparg si acum timpanele optimistilor-naivi. Bacaul a devenit zi de zi o groapa fara perspectiva in care se descurca doar cei apropiati primarului. Banii ocolescu orasul, se duc la Iasi, la Suceava, la Piatra Neamt, oriunde numai in orasul „marelui lider PNL” Stavarache nu.

Marile investitii promise nu exista, drumurile nu sunt mai bune, dimpotriva, iluminatul public abia clipeste, curatenia se face in functie de jocurile primarului. Marile proiecte, menite sa dezvolte Bacaul, sunt doar povesti in care nu mai crede nimeni. Acesta este orasul care, in urma cu patru-cinci ani, era invidiat de toata tara si considerat „cel mai tare” din Moldova si printre primele din Romania.

Mitomania are nevoie de Spital Municipal

Una dintre cele mai grosolane minciuni ale lui Stavarache este cea legata de Spitalul Municipal. Aruncata pe piata din campania electorala, promisiunea ra sustinuta atunci, chipurile, cu banii din care anterioara administratia ar fi vrut sa faca o noua Primarie. Dupa ce a castigat si a trecut de la conservatori la liberali, Romica s-a laudat ca Tariceanu ii va plati spitalul. A mintit doi ani. Cine isi aduce aminte, anul trecut au fost aruncate in cutiile postale fituici in care Stavarache mintea cu nerusinare: „Guvernul Romaniei a aprobat o Hotarare de Guvern, pe 01 noiembrie 2006, pentru constructia noului Spital Municipal care va costa 1.600 miliarde lei vechi. Constructia noului spital va incepe in 2007.” In luna iunie a acestui an, la ultima vizita a ministrului Economiei si Finantelor, liberal ca si Romica, am aflat ca nu primim niciun ban pentru acest proiect prost gandit. „Da, am vorbit, vor veni bani si de la Ministerul Sanatatii si de la buget. Vom da o Hotarare de Guvern, vom vedea cati bani vor fi alocati.”, a scaldat-o ministrul. Dar parca era deja o hotarare, din 2006. De ce mai trebuie una? In disperare de cauza, Romica a propus in Consiliul Local ca bacauanii sa plateasca spitalul, uitand ca a promis ca „bugetul local nu va suferi”.

„Eu l-am votat pe domnul Stavarache din toata inima. Am crezut in dansul multa vreme, pana cand am patit o rusine ce n-am patit-o in 70 de ani de viata. M-am dus sa vorbesc cu domnul primar la Primarie, dar un politist sau gardian, nu stiu, m-a luat pe sus si mi-a zis ca n-am ce cauta acolo, ca pe domnul Stavarache nu-l deranjeaza cine vrea, cand vrea. Sa le fie rusine, ca pot sa-mi fie copii!”

Farmacii-economat pentru minciunita primarului

Va mai aduceti aminte de farmaciile economat? Asa-i ca sunt frumoase, au medicamente ieftine la orice ora si le pot cumpara toti bacauanii? Asa-i ca Stavarache s-a tinut de cuvant si de data asta? Mare om, mare caracter! Poate ca boala grava a carcterului de care sufera isi va gasi leac intr-una dintre aceste farmacii, ca-i pacat de el, baiat tanar!

„Am cerut si eu sa-mi extind spatiul comercial cu cativa metri, ca sunt zeci care au primit aprobare. Eu macar nu distrugeam speatiul verde, cum au facut altii si Primaria nu le-a zis nimic. Am asteptat aproape patru luni si nu au miscat un deget. Am incercat sa vorbesc cu Stavarache, sa-i aduc aminte ca in 2004 i-am pus afisul pe geam, mie nu mi-a fost frica, l-am ajutat ca sa iasa primar si sa fie dreptate in Bacau. {i el ce face acum? Isi bate joc de noi? Noi l-am pus, noi il dam jos!”

Aoseaua de centura – vorba fara masura

Tot anul trecut, Romica mintea cu tupeu afirmand ca Guvernul a aprobat 84 de milioane euro pentru aceasta investitie. Bineinteles ca nu s-a sapat un metru pentru ca nu a existat niciun ban. In vizita lui Vosganian de care aminteam mai sus, ministrul a afirmat ca de abia incolo se va discuta alocarea de fonduri pentru soseaua de centura a Bacaului, si asta in urmatorii doi ani. Apropo de centura, pe acolo isi fac veacul niste fete care, cu toate pacatele lor, sunt cinstite. Nu ca unii primari care nu rosesc macar atunci cand mint oamenii in fata. Cine-i curva?

„Stam cu strada asta de doi ani. Cica ei lucreaza, dar mai mult stau. Ma duc la serviciu prin noroi, vin prin noroi, m-am satirat. Am dat telefon la Primarie, am vrut sa vorbesc cu primarul, sa-i spun ce minuni se intampla aici in cartier. {titi ce mi-a zis secretara. Ca-i plecat la Bucuresti, la o sedinta la partid. Pai, noi de aia l-am ales, ca sa faca politica? Da cu var si asfalteaza prin centru, iar pe noi, astia de la periferie, nu ne baga in seama!”

Taxe mai mici, utilitati mai ieftine?

Zau? Unde, in ce oras, ca in Bacau nu s-a pomenit asa ceva. Dupa ce a pus taxa de salubritate tuturor bacauanilor, de la al cu tata-n gura, pan’ la cel cu barba sura, Romica a gestionat dezastruos si treburile de la CET. Acolo si-a pus cumnatelul, om de incredere in afaceri mai mult decat dubioase, anchetate deja de DNA. Daca spagile (inca) nu pot fi dovedite, exista dovezi despre o excursie in Tenerife a primarului, cumnatului sau si a unui furnizor al CET, care a incheiat contracte in valoare de milioane de euro din buzunarul bacauanilor. Suspect pretesug, gros obrazul! Efectul acestu urat mirositor stil de gestionare a banilor publici a fost ca pretul apei calde si a gigacaloriei aproape s-a dublat in Bacau.

„Dom’le, daca il puneam in 2004 pe cainele meu sa candideze in locul lui Stavarache, iesea cainele. Ce merite are asta, de se crede buricul pamantului? S-a vazut in trei ani ce poate. Nu mai pupa el Primarie cat e pamantu’! Am fost fraier o data ca l-am votat, gata, nu mai vreau si a doua oara!”

Un pod prea complicat

Desi exista un studiu tehnic si chiar un proiect de reabilitare a podului de la {erbanesti, actualul primar n-a fost in stare sa-l repare in trei ani. De ce? Nu a stiut sa aduca fonduri de la prietenii si colegii lui liberali. Nu a stiut sa organizeze licitatia, pentru a gasi o firma de Doamne ajuta. Nu-i in stare sa supravegheze lucrarile pentru ca treaba sa mearga. rezultatul? Podul va fi gata abia la anul!

Marea realizare? O supralargire de 100 de metri

Unde-i piata de gross? Unde-s reabilitarile termice ale blocurilor? Unde-i pasajul spre Cartierul CFR? Unde-i Teatrul de vara renovat? Unde-i apa potabila, sau macar curata? Unde-s trazile cu canalizare din cartierele marginase? Unde-i dechiderea si transparenta Primariei? Nu-s! Cea mai mare „realizare” a lui Stavarache este supralargirea strazii Mihai Viteazul, un capat d drum de vreo 100 de metri lungime. {i nici aia terminata pe de-a intregul. Daca in trei ani de adminsitratie cu atat te poti lauda, inseamna ca neaparat trebuie sa te muti din oras. Chiar inainte de a-ti termina mandatul! Nu de alta dar sunt multi cei care sunt gata sa vorbeasca despre spagi, comisioane si plocoane. Iar noi speram ca Justitia sa fie foarte curand capabila sa-i lege pe cei care si-au batut joc de bacauani si de banii lor.

Comentarii

  1. Doamne, mare’i gradina ta si plina de prosti! Macar fa ceva sa nu mai sara gardul!! cat spuneai?365 de zile?pai e f usor de distrus in timpul asta! Eu nu l’am votat si nici n’o sa’l votez! Sper sa mai candideze Sechelariu!

  2. DOM ZIARIST,CE ZICI MATA ASA ESTE,DA POATE SA
    VINA DE 99 DE MII DE ORI SECHE.
    PANA NU SE FACE CONTRACT,BRE,CONTRACT SCRIS SI SEMANAT INTRE SOCIETATE SI ADMINISTRATIE NU SE VA FACE
    NIMIC.AI SA SPUI DOMLE ESTI NEBUN.NU DOM ZIARIST CHIAR DE LOC.ADMINISTRATIA SI ANGAJATII
    IA SALARII DIN SUDOAREA SARATA SI ACRA A OBSTII
    PAI CAND DA DEA DURA CU BANII LA TENERIFE LA TORINO SI STA CU PODUL ALA PESTE BISTRITA DE NE RAD TOTI ALTI ROMANI CARE TREC PRIN BACAU, NU ESTE NORMAL SA INTREBAM UNDE SUNT BANII???
    EXISTA UN PROVERV,,OMUL SFINTESTE LOCUL”
    NUMAI CA LA BACAU NU SE POTRIVESTE.

Adauga un comentariu

*