Democraţii nu au reuşit nici vineri să depună moţiunea de cenzură

Moţiunea de cenzură a fost trimisă grupurilor parlamentare ale Partidului Democrat pentru a doua oară succesiv, a anunţat, vineri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, precizând că, în continuare, lipseşte o semnătură pentru a se întruni numărul necesar de 116.

„Am primit textul moÅ£iunii de cenzură. Din păcate, suntem într-o situaÅ£ie jenantă: continuă să nu se întrunească numărul de semnături. A fost adăugată semnătura lui Nati Meir, dar unul dintre semnatari, Mihail Lupoi, ÅŸi-a retras, între timp, semnătura”, a precizat Olteanu.

El a anunÅ£at că s-a consultat telefonic cu preÅŸedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, pentru a convoca luni Birourile Permanente ÅŸi pentru a tranÅŸa „această situaÅ£ie care este jenantă”.

„Vom număra împreună semnăturile depuse ÅŸi vom stabili dacă se înregistrează o moÅ£iune de cenzură sau nu. Luni va trebui să ne hotărâm dacă avem moÅ£iune de cenzură sau nu ÅŸi cu asta basta, pentru că altfel riscăm să transformăm această procedură într-un circ ÅŸi nu vreau să iau parte la această chestiune”, a adăugat el.

Bogdan Olteanu le-a cerut grupurilor parlamentare ale PD să completeze documentul: „Cred că suntem într-o situaÅ£ie ruÅŸinoasă pentru Parlament. Cred că este o chestiune de neseriozitate din partea semnatarilor moÅ£iunii”.

Olteanu a făcut un apel la iniÅ£iatorii moÅ£iunii să încerce să depună documentul „serios, cu toate semnăturile necesare ÅŸi cu textul conform prevederilor regulamentare”.

„Primim hârtii de retragere de semnături, auzim declaraÅ£ii publice de semnături care se retrag, fie în nume propriu, fie parlamentarii fac declaraÅ£ii în numele unor colegi parlamentari”, a adăugat Olteanu.

ÃŽn legătură cu textul moÅ£iunii, Olteanu a spus că acesta „Å£ine de judecata celor care o redactează” „Este cea mai scurtă moÅ£iune de cenzură ÅŸi cea scrisă cel mai rar. Are nouă pagini scrise la două rânduri, dar atât probabil au găsit de spus cei care au dorit să o semneze ÅŸi este dreptul lor să invoce ceea ce este relevant”, a adăugat preÅŸedintele Camerei DeputaÅ£ilor.

Moţiunea PD a fost depusă, prima dată, în cursul zilei de joi, dar a fost retrimisă grupurilor parlamentare democrate, după ce s-a constatat că nu este întrunit numărul necesar de semnături, respectiv 116.

Pe listă apăreau 116 semnături şi doar 115 nume. Conform listei anexate iniţial la textul moţiunii, senatorul Gheorghe Flutur apărea de două ori.

Pe de altă parte, democraÅ£ii acuză presiuni asupra liberalului Mihail Lupoi. Deputatul PD Ioan Oltean, chestor al Camerei DeputaÅ£ilor, a afirmat că avea cunoÅŸtinţă de faptul că asupra senatorului liberal Mihail Lupoi se făceau „mari presiuni” din partea conducerii PNL pentru a-ÅŸi retrage semnătura de pe lista de susÅ£inere a moÅ£iunii de cenzură.

„Åžtiam încă de joi seara că se fac presiuni asupra senatorului Lupoi. Mă gândeam că poate rezistă, dar, probabil, presiunile au fost prea mari pentru a putea rezista într-o confruntare atât de puternică”, a spus Oltean. Rompres

Adauga un comentariu

*