Sanctiuni pentru accidentul mortal de la Chimcomplex

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bacau a finalizat ancheta legata de tragedia petrecuta la Chimcomplex Borzesti pe 1 ianuarie 2007, in care si-a pierdut viata agentul de paza Gheorghe Neagu, care a cazut intr-un bazin de colectare, neacoperit si nesemnalizat.

ITM a stabilit ca este vorba de un accident de munca, pentru ca victima se afla in timpul serviciului si in perimetrul stabilit drept obiectiv de paza. Insa celui decedat i s-a retinut drept vina faptul ca s-a abatut de la traseul de patrulare, parasind aleea pe care ar fi trebuit sa mearga, precum si faptul ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice, analizele de sange fiind relevante in acest sens.

Si firma Chimcomplex Borzesti a fost gasita vinovata, pentru faptul ca nu a acoperit si nu a semnalizat bazinul de colectare, motiv pentru care a primit doua amenzi, una de 10.000 RON si alta de 8.000 RON.

O amenda de 8.000 RON a primit si SC “A 4 Impex” SRL Onesti, firma care asigura paza la Chimcomplex, pentru ca nu a obtinut autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca.

Dosarul se afla in prezent la Parchetul de pe langa Judecatoria Onesti, care va continua cercetarile pe linie penala. “Avand in vedere concluziile ITM Bacau, urmeaza sa stabilim daca, din punct de vedere penal, se face cineva vinovat de accident”, ne-a declarat procurorul Vasile Serbu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Onesti. Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*