Cu Basescu la lustrat

Basescu vrea lustratie. El care a fost parte integranta a sitemului comunist. Marinarul sef al tarii vrea clasa politica reformata. El, al carui partid, PD-ul, e umbrela pentru o gasca de afaceristi dubiosi si politruci boccecieni. Demagogul numarul unu din Romania pretinde ca vrea stabilitate dezbinand si injurand.

De la o vreme, chiar furand. Ascultandu-i discursul din Parlament, cu cei 322 a caror actiune de suspendare ar fi facut, in opinia presedintelui, inconjurul lumii si, implicit, imagine negativa Romaniei, n-am putut sa nu ma gandesc in ce fel si ce imagine a facut aceleiasi tari gestul primului om in stat de a fura unui ziarist telefonul si de a-l complimenta rasist.

„Strigator la cer”, comenta cineva in redactie. As zice, mai degraba, absolut normal pentru eticheta Basescu. O eticheta imbacsita cu o substanta cleioasa, urat mirositoare. Eticheta de presedinte. Pacat ca putini dintre romanii care au facut un efort si au votat la referendum nu s-au intrebat de ce oamenii cu valoare(Renate Weber, Adriana Saftoiu, Andrei Plesu, Claudiu Saftoiu etc) au parasit corabia marinelului.

La fel cum (nu) m-a mirat ca dintre votantii pro Basescu au gasit de cuviinta sa NU-l suspende pe motiv ca „e buna tare Udrea asta”!

O fi ea buna in birourile Cotrocenilor, numai ca de vreo doi ani nici un sef de stat mai acatarii nu l-a bagat in vreun fel in seama pe presedintele Romaniei.

Din amalganul acesta de ganduri nu pot sa nu fiu, totusi, de acord intr-o privinta cu cel ce-mi este presedintele tarii. Da, e timpul reformarii clasei politice.

Numai ca reforma cea mai profunda e cea care incepe cu disparitia lui Basescu de pe scena politica romaneasca. Si apoi cu restul gainarilor, gonacilor, dinozaurilor si cadavrelor politice dintre cei 322+108. Daca scriam acestea inainte de referedum, puteam fi suspectat de campanie electorala. Acum insa e doar o opinie.
Dorian POCOVNICU

Comentarii

  1. Ghelase Iancu a zis:

    Itirecomand d.le D.P. sa strigi mai tare si mai prelung. Mare dreptate ai.

  2. cand am auzit, primul gand a fost ca e beat asa cum este deustl de des, pe placul multor romani. Apoi, mi-am dat seama ca naparca isi pregateste sirul de mesaje electorale prin care va incerca sa le explice oamenilor de ce sistemul politic gandit si condus de el este pagubos, falimentar.

Adauga un comentariu

*