Un exemplar al cărţii papei Benedict al XVI-lea, vândut pentru aproape 6.000 de euro

Un exemplar al cărÅ£ii papei Benedict al XVI-lea ‘Iisus din Nazaret’, cu semnătura ÅŸi pecetea Suveranului Pontif, a fost vândut la licitaÅ£ie în Polonia pentru 5.938 de euro, a anunÅ£at editorul cărÅ£ii în polonă Wydawnictwo M, relatează AFP.

‘Banii vor fi folosiÅ£i pentru cumpărarea unui scaun cu rotile specializat pentru Janusz Switaj, un bărbat de 32 de ani complet paralizat care a cerut în februarie dreptul la eutanasie’, a declarat Maryla Kania.

Cumpărătorul a dorit să rămână anonim.

Switaj, care a fost victima unui accident de motocicletă în 1993, respiră cu ajutorul unui aparat de 14 ani. Cererea sa de eutanasiere, prima formulată vreodată într-un tribunal din Polonia, unde este interzisă, a suscitat numeroase reacţii în această ţară catolică. Însă tânărul a renunţat în cele din urmă la cerere.

O asociaţie de caritate a lansat imediat o companie pentru a-l ajuta şi l-a angajat. Switaj, care trăieşte la Jastrzebie-Zdroj în Silezia (sud), poate să se servească de un calculator cu ajutorul unui creion pe care îl ţine în gură.

Peste 100.000 de exemplare ale cărţii papei Benedict al XVI-lea au fost deja vândute în Polonia din cele 130.000 tipărite. Un zlot de la fiecare carte vândută este destinat, de asemenea, să-l ajute pe Switaj. Rompres

Adauga un comentariu

*