Antonescu: Discursul lui Băsescu este o repetare a obsesiei sale de a-l înlătura pe Tăriceanu

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a apreciat, miercuri, discursul lui Traian Băsescu din Parlament ca fiind o repetare a celei mai vechi obsesii a mandatului său, aceea de a-i înlătura pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe liberali de la guvernare.

„ÃŽn această prezentare, Băsescu dezbate obsesia mai veche a mandatului său de până acum, aceea de a-i înlătura pe Tăriceanu ÅŸi pe liberali de la Guvern”, a spus Antonescu.

Liberalul a precizat că şeful statului a interpretat excesiv rezultatul referendumului, extinzându-l şi la alte probleme care nu au făcut obiectul acestuia.

„Åži de acestă dată, preÅŸedintele a interpretat excesiv semnificaÅ£ia votului de la referendum. Referendumul s-a referit doar la o întrebare ÅŸi a extinde răspunsul asupra legitimităţii Guvernului, asupra legitimităţii Parlamentului, asupra legitimităţii partidelor politice mi se pare excesiv ÅŸi nedemocratic. ÃŽn spatele acestei interpretări se ascunde încă o încercare a preÅŸedintelui de a forÅ£a ordinea constituÅ£ională”, a opinat vicepreÅŸedintele liberal.

Potrivit acestuia Băsescu trebuia să facă referire în discursul de astăzi la soluţiile reale pentru situaţia politică.

„PreÅŸedintele trebuia să ne spună foarte limpede ce doreÅŸte, fie alegeri anticipate, fie vot uninominal. Pentru că, din consoderente practice este imposibil să facă alegeri anticipate acum pe baza votului uninominal. Dacă se adresează acestui Parlament pe care l-a calificat în fel ÅŸi chip pentru a căuta o altă soluÅ£ie care să fie stabilă, nu văd care să fie aceea?”, s-a întrebat retoric liberalul.

Antonescu a Å£inut să precizeze că atâta vreme cât o moÅ£iune de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu nu trece, acest Guvern este legitim pentru că în cadrele constituÅ£ionale se bazează pe o majoritate „destul de serioasă” pe care a obÅ£inut-o în Parlament.(sursa: amosnews)

Adauga un comentariu

*