Scrisoare de avertizare de la Comisia Europeana

Romania a primit o scrisoare de avertizare de la Comisia Europeana pentru ca nu a notificat 156 de directive. Ministerul cu cele mai multe restante in transpunerea legislatiei europene in cea romana este cel al Mediului, a declarat marti seful Departamentului Afaceri Europene, Adrian Ciocanea.

Ciocanea a precizat ca valoarea juridica a acestui document este la fel de mare ca si cea privind taxa de prima inmatriculare. Guvernul nu a facut scrisoarea publica, intrucat situatia era pe cale de rezolvare, relateaza NewsIn.

Seful DAE, care este membru PNL, a adus in discutie ministrii PD care nu au indeplinit o serie de masuri necesare integrarii europene efective, si care acum critica actualul guvern.

„Doamna Sulfina Barbu a lasat 87 de directive nenotificate, domnul Flutur – 36 si a lasat Planul National de Dezvoltare Rurala neterminat, noi incercand acum sa il avem aprobat de Comisie pana la sfarsitul anului, iar doamna Boagiu a blocat de doua ori dezbaterile publice privind Strategia Lisabona, pe motiv ca nu era pregatita si ca PD avea o intalnire la Bruxelles”, a spus Ciocanea.

Ciocanea a mai precizat ca in acest moment la Mediu, din 86 de directive nenotificate au mai ramas 11, iar la Ministerul Agriculturii, au fost deja transpuse 23 din cele 36.

Reactia PD fata de declaratiile lui Ciocanea nu a intarziat. „Adrian Ciocanea, care are ca atributie principala notificarea directivelor catre Comisia Europeana, avea exact aceleasi atributii si pana la inceputul anului 2007, in calitate de secretar de stat la Ministerul Integrarii Europene”, se arata intr-un comunicat al democratilor remis redactiei HotNews.ro.

„Dovada faptului ca nu au fost restante pana la predarea mandatului sunt rapoartele Comisiei Europene. Conform recomandarilor CE, Agentia pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase a fost transferata de la Ministerul Economiei la Ministerul Mediului si in scopul recuperarii intarzierilor inregistrate la acest capitol”, se mai arata in comunicatul PD. HotNews.ro

Adauga un comentariu

*