Mircea Geoană cere stoparea privatizărilor din domeniul energetic

Preşedintele PSD Mircea Geoană s-a declarat dezamăgit de acţiunile pe care le-a făcut Ministerul Economiei şi Finanţelor în ceea ce priveşte privatizările din domeniul energetic.

Declaraţia a fost făcută la finalul şedinţei de astăzi a Biroului Politic Naţional.

„Am discutat de această excepţional de frumoasă, dar extrem de puţin gândită strategie privind energia. Eu sunt dezamăgit de lucrul pe care l-a făcut Ministerul Economiei şi Finanţelor pe acest subiect”, a afirmat Geoană, adăugând că strategia de privatizare din domeniul energetic conţine, în acest moment, extrem de multe puncte vulnerabile.

În aceste condiţii, liderul PSD a solicitat stoparea privatizărilor în domeniul energetic până la realizarea unei strategii energetice adoptate la nivel naţional.

„De aceea, instrucţiunea de vot a parlamentarilor noştri în Camera Deputaţilor va fi împotriva ordonanţei de urgenţă care a trecut la AVAS, spre privatizare, complexele energetice de la Turceni, Rovinari şi Craiova. Haideţi să avem o discuţie serioasă despre strategia de energie şi abia după aceea să mergem cu astfel de situaţii!”, a spus Geoană.

De asemenea, liderul social democraţilor a reluat o solicitare mai veche adresată actualului guvern, şi anume aceea de a nu adopta decizii „extrem de importante şi foarte costisitoare” înainte de a avea o dezbatere publică mult mai serioasă pe această temă.

În acest sens, el a dat ca exemplu pregătirea lansării unei licitaţii pentru cumpărarea de avioane militare pentru forţele noastre aeriene. Potrivit lui Geoană, este vorba despre câteva miliarde de dolari sau de euro.

„Nu cred că este normal ca într-o perioadă foarte precară din punct de vedere politic, acest guvern sau oricare alt guvern, să angajeze statul român în astfel de cheltuieli, fără să existe o dezbatere transparentă cu opinia publică, cu partidele parlamentare, să putem vedea dacă aceşti bani se justifică a fi cheltuiţi acum pe acest tip de echipamente militare sau pentru proiecte sociale, de investiţii sau infrastructură”, a mai spus Geoană.Amos News

Adauga un comentariu

*