Conducere pentru ZONA METROPOLITANÄ‚ BACÄ‚U

Înfiinţarea Asociaţiei „Zona Metropolitană Bacău” este mai aproape ca oricând de realitate, în urma consumării primei convocări a Consiliului de Administraţie a viitoarei asociaţii, cu scopul alegerii membrilor celor două organisme de conducere: Consiliul Director şi Comisia de Cenzori.

Întrunirea a avut loc la Sala de Conferinţe a S.C. Agricola Internaţional S.A., în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Local Bacău, Consiliului Judeţean Bacău şi a Consiliilor Locale comunale care şi-au dat acordul de asociere pentru înfiinţarea Asociaţiei „Zona Metropolitană Bacău” şi au aprobat statutul şi actul constitutiv al asociaţiei prin hotărâri de Consiliu Local.

Votul celor 55 de membri ai Consiliului de Administraţie prezenţi din totalul de 73 de membri convocaţi a consfinţit următoarele:

1. Aprobarea modificării statutului şi a actului constitutiv ale Asociaţiei „Zona Metropolitană Bacău, prin cooptarea a doi membri noi, Ion Butucaru şi Elena Cătălina Zară precum şi prin înfiinţarea a două posturi de vicepreşedinţi ai asociaţiei care să conducă şi să reprezinte organizaţia împreună cu viitorul preşedinte. Propunerile au fost susţinute atât de primarul Romeo Stavarache cât şi de preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.

2. Componenţa nominală a primelor organe de conducere:

I. Preşedintele Asociaţiei „Zona Metropolitană Bacău”: Romeo Stavarache, primarul municipiului reşedinţă de judeţ;

II. Vicepreşedinţii Asociaţiei „Zona Metropolitană Bacău”: Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău şi Constantin Drăgănuţă, consilier judeţean.

III. Consiliul Director:

director general;
directori generali adjuncţi: Gabriel Lupu şi Ion Butucaru;
secretari: Elena Cătălina Zară ( CJ Bacău ) şi Ovidiu Popovici ( CL Bacău ).
IV. Comisia de Cenzori: Pădureanu Leonard, Dogaru Elena, Mironescu Roxana, Hăineală Olga, Calustian Ioana.

Directorul general va fi numit în baza unui concurs, iar până la alegerea acestuia, consilierul local din municipiul Bacău, Gabriel Lupu, unul dintre cei doi directori adjuncţi aleşi de Consiliul de Administraţie, va asigura interimatul.

ADL Bacău va asigura consultanÅ£a necesară pentru activitatea de înfiinÅ£are a asociaÅ£iei, până la semnarea actului de naÅŸtere al acesteia. Corneliu Pricope, directorul ADL Bacău, consideră că „18 mai 2007 reprezintă kilometrul 0 pe drumul consensului, asocierii ÅŸi parteneriatului pentru o bună guvernare locală ÅŸi numai în beneficiul comunităţii. ÃŽnsă acest proiect, încă nou pentru România, va putea fi considerat o reuÅŸită doar atunci când, după 2013 – 2015, locuitorii zonei ÅŸi a judeÅ£ului Bacău vor avea condiÅ£ii de viaţă la standarde europene”.

Comentarii

  1. Cu al de Ion Butucaru si Ovidiu Popovici... a zis:

    Cu ragaliile astea doua nu faceti nici un rahat. Butucaru o relicva comunista si Popovici o reptila idioata, un fel de Bluto „buhaiul cel prost”. Acum ca v-ati asezat in fruntea „zonei metropulitane” probabil ca va veti rotunji binisor buzunarele.
    Banditilor! Va doare-n …. de bacauani, grija voastra e numai cum sa furati si ce vine din afara si ce se strange din sudoarea muncii noastre. Fira-ti voi al ……. de spurcaciuni!

  2. Ing. IMU a zis:

    Nu ma pricep foarte mult la politica dar din cate am auzit, daca Butucaru este cel care a lucrat la Masini Unelte ,a terminat facultatea in Bucuresti e adevarat pe vremea comunistilor dar cu nota 10 si a lucrat pentru centrala Nucleara Cernavoda.
    Nu cred sa mai fie din acestia prin primarie

Adauga un comentariu

*