Apa de la Senat nu mai este potabilă

Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, a propus, marţi, conducerii acestei camere distribuirea zilnică a câte doi litri de apă plată pentru fiecare angajat şi interzicerea folosirii apei potabile de la robinet până la remedierea defecţiunilor constate la reţeaua de alimentare.

Potrivit memorandumului, din analizele efectuate, apa potabilă din bazinul de la Camera Deputaţilor care alimentează şi sistemul de la Senat este “populată cu plumb şi fier având o accentuată schimbare de culoare”.

Vasiliu consideră că cei răspunzători au încălcat cu bună ştiinţă normele de supraveghere, inspecţie sanitară şi monitorizare a calităţii apei potabile.

“Toate acestea se datorează faptul că bazinul de apă nu este autorizat pentru stocare şi distribuţie de apă potabilă, colmatarea şi igienizarea făcându-se cu personal neautorizat. De asemenea, filtrele de deznămolire sunt aceleaşi de la montare. Cloraminarea apei din bazin se face după ureche, deoarece staţia nu dispune de dozatoare specifice acestei delicate operaţii”, se mai arată în informarea înaintată Biroului Permanent al Senatului. Amos News

Adauga un comentariu

*