Lucrari masive pentru contorizarea individuala la Onesti

SC Termon CT SA, firma de termoficare din Onesti, lucreaza de ceva vreme la realizarea distributiei pe orizontala a energiei termice si la contorizarea individuala a tuturor apartamentelor din oras.

In zona centralei de cartier (CT) 15 (strazile Pacii – Republicii) si CT 18 (cartierul Dallas), lucrarile au fost deja finalizate, iar in prezent se lucreaza la CT 16 (Strada Teilor). Celelalte zone din oras, la care se vor extinde lucrarile, sunt stabilite in functie de mai multe criterii, unul dintre acestea fiind si optiunile cetatenilor.

Conducerea Termon a realizat niste chestionare, care vor fi distribuite onestenilor, iar optiunile acestora, privind ramanerea sau reintrarea in sistemul centralizat si trecerea la contorizarea individuala, vor reprezenta criterii de stabilire a ordinii in care se vor efectua lucrarile in diferite zone din municipiu. Oricum, pana la sfarsitul anului, lucrarile trebuie finalizate in tot orasul.

Mai ramane o chestiune care ii framanta pe multi onesteni, mai ales pe cei fara venituri sau cu venituri mici, si anume faptul ca oamenii vor intampina dificultati in strangerea celor 10 – 12 milioane de lei vechi, bani necesari pentru achitarea materialelor si lucrarilor din apartamente, care intra in sarcina proprietarilor.

Suma nu ar fi chiar atat de mare, daca ar exista posibilitatea sa fie platita in suficiente rate lunare, suportabile pentru majoritatea proprietarilor de apartamente. Pentru a veni in sprijinul oamenilor, la Termon exista intentia de a perfecta o intelegere cu institutiile bancare, prin care imprumuturile sa fie acordate firmei de termoficare, pentru realizarea lucrarilor din apartamente, iar proprietarii de locuinte sa restituie sumele catre Termon, in mai multe rate lunare.

“Deocamdata este vorba de o initiativa din partea noastra, pentru a-i ajuta pe beneficiarii lucrarilor, dar succesul acestor demersuri depinde de discutiile pe care le vom avea cu institutiile bancare si de conditiile impuse de acestea”, ne-a precizat Marcel Iordache, administratorul unic de la Termon. Gheorghe LEU

Adauga un comentariu

*