Românii care muncesc în străinătate, lăsaţi baltă de Ministerul Muncii

174 de români, plecaţi la cules de sparanghel în Germania, au simţit pe pielea lor brambureala care domneşte la Ministerul Muncii. După mai multe zile în care au răbdat de foame şi au dormit printre şobolani, muncitorii au fost anunţaţi că nu primesc nici banii promişi de angajatorul neamţ. Oamenii spun că au aşteptat săptămâni întregi un ajutor din partea autorităţilor române.

Cei 174 de muncitori au nimerit la ferma unui neamţ din landul Saxonia-Anhalt. După 12 ore de muncă, oamenii se odihneau într-o baracă unde colcăie şobolani, se spălau în trei cabine de duş şi nu aveau un aragaz unde să-şi prepare hrana. În final, au căzut unul câte unul.

La mijlocul lunii aprilie, muncitorii au cerut ajutor la ambasada României din Germania. O echipă de la consulat a constatat neregulile. Trei săptămâni mai târziu, oamenii au trimis aceeaşi plângere la Oficiul pentru migraţia forţei de muncă.

Oamenii îşi mai pot recupera banii dacă îl dau în judecată pe angajatorul german şi vor să cheme în instanţă autorităţile române.

Acest caz scoate la suprafaţă harababura care domneşte demult în Ministerul Muncii. Ministrul a desfiinţat Departamentul pentru muncă în străinătate. Până când fiecare funcţionar se va lămuri ce are de făcut, românii n-au decât să se descurce singuri în Europa. (ProTV)

Adauga un comentariu

*