Roi uriaÅŸ de albine, lipit de peretele unui bloc ANL

Un roi de albine s-a lipit de peretele unui bloc din Brăila, iar locatarii înspăimântaţi au sunat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISS), transmite corespondentul ROMPRES.

Roiul, cu diametrul de 60 centimetri şi grosime de 5 centimetri, s-a aşezat pe peretele exterior al unui bloc ANL, chiar lângă ferestrele mai multor apartamente, iar respectivii locatari au sunat la 112, de teamă ca albinele să nu devină agresive.

ISU l-a trimis la faţa locului pe căpitanul Cristian Ion, ofiţerul de relaţii publice în cadrul instituţiei, care în timpul liber practică apicultura şi care a luat albinele aşezate pe peretele blocului folosindu-se de o perie şi două rame de stup unse cu miere.

‘ÃŽn această perioadă, după ce culeg polen suficient din lanurile de rapiţă, în familiile de albine apar noi regine, care pleacă din stup fiind urmate de roiuri întregi. Albinele respective nu sunt agresive ÅŸi nu reacÅ£ionează violent, dacă nu sunt atacate’, a explicat Cristian Ion.

Sursa citată a precizat că roiul care s-a lipit de blocul ANL a fost atras de culoarea galbenă a peretelui şi ar fi stat acolo maxim 48 de ore, după care şi-ar fi căutat un loc mai prielnic pentru cuib. Rompres

Adauga un comentariu

*