„Coruptia din Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau spala fata infractorilor din Primarie”

Vasile Botomei, decanul Baroului Bacau, din cadrul UNBR, critica dur masurile luate de Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau impotriva celor implicati in asa-zisa afaltare a strazilor municipiului Bacau. Intr-un comunicat de presa, el acuza Parchetul de indulgenta.

„Dosarul penal nr.3859/P/2006 al Parchetului de pe langa
Judecatoria Bacau, rezolutia din 23.03.2007. Faptuitorii Onica Nicolae, Giosanu Constantin, Sorina Genes, Mateuta Florin, Mitruti Mariana, Dram Liviu, Romascan Ovidiu, Juncu Ioan si Gavrilescu Corneliu, functionari publici in cadrul Primariei mun.Bacau, reprezentata prin primar Romeo Stavarache, fiind cercetati de Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau, mai exact de catre procurorul Lidia Marin, sub aspectul complicitatii la comiterea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, prevazute si pedepsite cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani, de art.26 C.p., raportat la art.288 si 291 C.p., au fost „spalati” de catre acest Parchet, care a dovedit cu prisosinta ca functioneaza in scopul „acoperirii sub pres” a infractiunilor comise de subordonatii primarului Stavarache. Aceasta dovada nu poate fi mai evidenta, deoarece toti functionarii din subordinea lui Stavarache au fost cercetati impreuna cu reprezentantul firmei COMNEF SRL Bacau. Acesta a falsificat un inscris oficial eliberat de Ministerul Finantelor Publice Bacau, in baza caruia SC COMNEF SRL a devenit adjudecatara licitatiei de 10 miliarde lei pentru asfaltarea unor strazi din mun.Bacau. Desi procedura legala prevedea prosibilitatea ca organele de ancheta penala sa se autosesizeze in astfel de cazuri, Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau nu s-a autosesizat.
In schimb, sesizarea de a efectua cercetari penale fata de faptuitorii din cadrul Primariei Bacau si SC COMNEF SRL Bacau, a venit de la Baroul Bacau din cadrul UNBR, prin decan avocat drd.Botomei Vasile. Parchetul, prin procuror Lidia Marin, retine in sarcina invinuitului Viscreanu Ion Cristian, infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, pentru care nu il trimite in judecata sa raspunda penal, dar ii aplica o amenda simbolica de 1.000 de lei. Ceilalti complici, care au participat din partea Primariei Bacau in Comisia de Licitatie si au primit ca adevarat si autentic certificatul fiscal falsificat, au fost scosi nevinovati. De retinut faptul ca, de la data de 23.05.2006 si pana la 16.04.2007, Parchetului de pe langa Judecatoria Bacau i-a trebuit aproximativ un de zile pentru a stabili ca infractiunea a fost intr-adevar produsa, dar si pentru a se lasa convinsi sa-i „spele” pe functionarii Primariei Bacau. Baroul Bacau din cadrul UNBR, in calitate de exponent al luptei impotriva coruptiei din Primaria Bacau, continua actiunile de deconspirare a infractiunilor din administratia Stavarache si a hotarat sa inregistreze plangere impotriva rezolutiei dispusa de procurorul Lidia Marin, fata de care urmeaza ca primul procuror Cornelia Hrancescu, in conditiile in care va aplica corect legea, sa dispuna intocmirea rechizitoriului pentru trimiterea in judecata atat a faptuitorului cat si a complicilor. Speram ca raspunsul sa nu vina pentru un an, cand isi termina mandatul actualul primar Romeo Stavarache, si de aceasta data, doamna prim procuror Cornelia Hrancescu sa dovedeasca ca este un procuror in slujba cetateanului si nu in slujba infractorilor din Primaria lui Stavarache”.
Baroul Bacau
Decan, Av.drd. Botomei Vasile

Comentarii

  1. adevaratii hoti si capi ai mafiei sant inbracati in robe si stau in umbra legilor facute de alti mafioti .

Adauga un comentariu

*