Sute de taximetrişti au protestat în Capitală

Câteva sute de taximetriÅŸti s-au adunat sâmbătă la ora 10.00 în parcarea din faÅ£a Sălii Polivalente. Ei au plecat într-un marÅŸ de protest pe traseul Sala Polivalentă – PiaÅ£a Unirii – PiaÅ£a Romană – PiaÅ£a Victoriei – Bulevardul Aviatorilor, PiaÅ£a Charles de Gaulle. Åžoferii sunt membri ai AsociaÅ£iei Profesionale a Transportatorilor în Regim de Taxi ÅŸi ÃŽnchiriere ÅŸi au protestat ÅŸi ieri în faÅ£a Primăriei Capitalei.

Principala nemulţumire a taximetriştilor este legată de prevederile legii 92 care stabileşte cadrul de desfăşurare a transportului public local. Taximetriştii susţin că legea, promulgată pe 10 aprilie 2007 îngrădeşte drepturile prevăzute în Constituţia României.

„Este vorba despre libertatea circulaÅ£iei, dreptul la muncă ÅŸi protecÅ£ie socială, interzicerea muncii forÅ£ate, dreptul de proprietate privată, libertatea economică. Legea creează premisele ca primăria din BucureÅŸti dar ÅŸi altele din Å£ară să-ÅŸi creeze propriile societăţi de transport”, a explicat preÅŸedintele AsociaÅ£iei profesionale în regim de taxi Mihai GhiÅŸe motivele nemulÅ£umirii.

Cei prezenţi la miting au cerut să se recunoască autorizaţiile de transport date de judeţul Ilfov pentru traseele din Bucureşti. Totodată, transportatorii solicită autorităţilor statului să alinieze legislaţia internă la legislaţia europeană şi să abroge acele acte normative care încalcă flagrant Constituţia.

TaximetriÅŸtii sunt hotărâţi să îşi ducă protestul până la capăt. „Dacă nu se va rezolva, săptămâna viitoare vom ieÅŸi în stradă 30 – 40.000 de oameni, în toată Å£ară”, a mai spus GhiÅŸe. Amos News

Adauga un comentariu

*