Speranta Romaniei, indiferenta la fenomenul politic

„Basescu e cioban si nu curat”

Un tineret apolitic “carevasazica nu le are”, deci nu exista. Tinerii, speranta Romaniei, privesc cu indiferenta “caragialitatea” vietii politice actuale. Am intrebat cativa studenti de la Universitatea din Bacau si Universitatea “George Bacovia”, daca sunt de acord sau nu cu suspendarea presedintelui Traian Basescu. Raspunsurile variaza dramatic pe directia “nu stiu”, “sunt apolitic” sau…

… “imi este indiferent”

Bogdan, student in anul III la Administratie Publica: “mi-e indiferent ce se intampla in politica pentru ca nu ma afecteaza cu nimic. Oricum ei se cearta acolo intre ei. Despre Basescu n-am o parere buna pentru ca vrea sa instaureze PD-ul la putere.” Tinerii motiveaza totusi ca “nu stiu de ce” le place de Basescu: poate pentru ca e “direct” si pentru ca s-a luat de corupti. Pentru atitudinea pe care a avut-o in general. Pentru ca e “popular”. “E mai apropiat de oameni”. “Becali e si mai apropiat de oameni…Inseamna ca l-ati prefera pe el in locul lui Basescu?”. “Nu. Becali mi se pare mai prost. E mai apropiat de manelisti”.

Curat murdar

Chiar daca se declara “total pe din-afara cu politica”, dupa cum marturisea o domnisoara frumoasa, insotita de prietenul ei, amandoi studenti la marketing, nu sunt de acord ca Basescu e suspendat “pentru ca trebuia sa-l dea jos tara, nu pungasii”. Dar nu le place Basescu pentru ca e “cioban” si pentru ca “nu e curat nici el”. Si el e un corupt, dar nu e dovedit inca. Nici el n-a dat nume de corupti. A spus doar ca in spatele politicienilor sunt interese de grup.

“Ca daca il aduc pe Mugur…

…Isarescu, e de-al lor si chiar daca este educat si instruit, nu este momentul ca un asa tip de politician sa vina in fruntea tarii”, intra aprins in vorba un domn pensionar care a auzit discutia. Interlocutorii mei mai tineri il intreaba cu ce se ocupa pe vremuri. “Am fost profesor de istorie, prins in jocul de la catedra timp de peste 50 de ani. Pe vremea mea, cand eram mai de varsta voastra, nici noi nu stiam nimic decat partidul comunist. Asta ne era bagat in cap, doar de asta stiam, altceva nu se mai gandea. Deci eram un popor apolitic daca o iei asa. Asa cum sunt tinerii astia de azi, ca v-am auzit cum le luati interviu. Ceea ce e grav pentru ca un tineret apolitic carevasazica nu exista”.
Aida PULPAN

Adauga un comentariu

*