Basescu, acuzat ca a folosit informatii secrete contra adversarilor politici

Noi acuzaţii la adresa preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Secretarul comisiei SRI, deputatul social-democrat Ion Stan, susţine că în ultimele două săptămâni, Băsescu ar fi implicat mai multe instituţii ale statului în acţiuni care urmăreau punerea sub acuzare a adversarilor politici.
Afirmaţiile nu au primit vreun răspuns din partea staff-ului preşedintelui suspendat. Purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, Valeriu Turcan, a refuzat să comenteze acuzaţiile. Secretarul Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, Ion Stan, îl acuză pe preşedintele suspendat că s-ar fi folosit de instituţiile statului pentru a se răfui cu Guvernul, partidele politice şi chiar cu Parlamentul.

„Sunt evidente în acest sens acÅ£iunile demarate de serviciile de informaÅ£ii care fără să aibă vreo competenţă legală au dispus verificarea unor înalÅ£i magistraÅ£i nu numai de la Curtea ConstituÅ£ională, ci ÅŸi de la alte instanÅ£e. (….) Niciun serviciu nu are competenÅ£e legale care să îi permită să verifice date din arhivele instanÅ£elor de judecată. Este o imixtiune în actul de justiÅ£ie”, a afirmat parlamentarul social-democrat. Stan a adăugat că legile subliniază clar atribuÅ£iile fiecărei instituÅ£ii, precum ÅŸi activităţile care nu sunt permise.

„Nicio instituÅ£ie a statului nu poate fiÅŸa personalităţi publice, demnitari ai statului român, punând la dispoziÅ£ia organelor de cercetare penală date care privesc mediul relaÅ£ional al acestor persoane, mediul de afaceri, informaÅ£ii privind viaÅ£a intimă, demnitatea ÅŸi onoarea acestor persoane, fără să încalce ConstituÅ£ia României ÅŸi legile ţării”, a afirmat Stan. Acesta a Å£inut să precizeze că se referă la cazul liderului conservator Dan Voiculescu ÅŸi al fiicei acestuia, Camelia.

Voiculescu a depus o plângere penală împotriva şefului DNA, Daniel Morar, pe care l-a acuzat de abuz în serviciu. Mai exact, liderul conservator susţine că DNA ar fi cerut şi ar fi primit de la SRI informaţii despre relaţiile sale personale şi de afaceri. În acest context, Dan Voiculescu l-a acuzat şi pe prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, că ar fi făcut poliţie politică în ceea ce-l priveşte. Contactat telefonic de Antena 3, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, Valeriu Turcan, a refuzat să comenteze acuzaţiile lansare de social-democratul Ion Stan.

Antena 3

Comentarii

  1. ha ha ha, adevaru iese la suprafata

Adauga un comentariu

*