Geoană: „Traian Băsescu este un deÅŸeu toxic al tranziÅ£iei româneÅŸti”

PreÅŸedintele PSD Mircea Geoană a declarat, joi, în cadrul Reuniunii NaÅ£ionale a Departamentului de Mediu ÅŸi Gospodărire a Apelor, că Traian Băsescu, „ca ÅŸi mulÅ£i alÅ£i politicieni din clasa politică actuală, nu reprezintă altceva decât un deÅŸeu toxic al tranziÅ£iei”.

Liderul PSD a precizat că nu doar Traian Băsescu se află în această situaţie, ci şi mulţi alţi politicieni, care nu au înţeles că România are nevoie de o clasă politică cinstită, reformată şi care să slujească cetăţeanul.

„Ce faci cu un deÅŸeu toxic când îl ai în faţă? Sunt trei variante: îl incinerezi, îl izolezi sau îl reciclezi”, a spus Geoană.

PreÅŸedintele social democraÅ£ilor consideră că una dintre aceste trei metode trebuie să i se aplice ÅŸi lui Traian Băsescu. „Åži Traian Băsescu ÅŸi clasa politică românească vor trebui să răspundă ÅŸi să le aplicăm una dintre cele trei metode: fie îi îngropăm ,politic, fie îi izolăm politic, fie – dacă mai există o ÅŸansă de regenerare – îi reciclăm politic”, a explicat social democratul.

În opinia sa, Traian Băsescu face parte din sistemul comunist pe care l-a condamnat.

„Nu eu am fost într-o relaÅ£ie cu Securitatea înainte de 1989 cum a fost Traian Băsescu, care tot condamnă securiÅŸtii în sus ÅŸi în jos. Nu eu am fost ministru al Transporturilor ÅŸi am propus să-l volatilizeze, ca undeva, într-un experiment al lui Einstein în Oceanul Pacific, Flota României ÅŸi să-i punem pe români să plătească 3 miloane de dolari la ÅŸi nici azi nu s-au găsit unde sunt banii aceÅŸtia”, a subliniat acesta.

El a precizat că războiul dintre PNL ÅŸi PD este, de fapt, războiul dintre două clientele politice, „cea liberală ÅŸi cea pedistă, care se bat între ele ca să se elimine una pe cealaltă ÅŸi să pună mâna pe caÅŸacaval”.

În aceste condiţii, liderul PSD a susţinut că, pentru partidul său, este obligatoriu să ducă acest referendum la bun sfârşit. Totodată, Geoană şi-a manifestat încă odată speranţa ca membrii Curţii Constituţionale să dea o decizie cu privire la Legea referendumului pentru a clarifica lucrurile în acest sens.

Mircea Geoană a subliniat însă că PSD va respecta deciza CurÅ£ii ConstituÅ£ionale „fie că îi place sau nu acest lucru”.

Potrivit acestuia, partea „cea mai comică ÅŸi mai tragică a acestui experiment” este dată de persoanele/partidele care îl susÅ£in pe Traian Băsescu.

„ÃŽl păzesc ÅŸi îl protejează cei de la PD pentru că, dacă pleacă Băsescu, toate hoÅ£iile ÅŸi toate nenorocirile pe care le-au făcut, timp de doi ani ÅŸi jumătate, la guvernare ÅŸi liderii centrali ÅŸi mulÅ£i primari ÅŸi aleÅŸi locali ai lor, vor ieÅŸii, fără îndoială, la iveală. Partea cea mai simpatică ÅŸi cea mai haioasă, văzându-i pe Stolojan ÅŸi pe Băsescu în PiaÅ£a Universităţii, (…) nu este puÅ£in ironic ÅŸi puÅ£in tragic să-l vezi pe ministru transporturilor sau pe secretarul de stat de la transporturi care aducea vapoarele cu mineri la BucureÅŸti, fiind pe partea cealaltă a baricadei acum câteva zile, iar pe domnul Stolojan, cel cu valuta ÅŸi cel care a fost ÅŸef mare ÅŸi în perioada comuniÅŸtilor ÅŸi după, agitând un steag găurit, de parcă nu era de partea ministerelor ÅŸi a puterii în momentul lui 1990. Zău că este o comedie în care cineva a greÅŸit rolurile!”, a exclamat liderul PSD. Amos News

Adauga un comentariu

*