Taxele de primă înmatriculare vor suferi o scădere semnificativă

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat, miercuri, după şedinţa de guvern, că Executivul a decis să modifice taxa auto de primă înmatriculare.

Potrivit lui Vosganian, Guvernul a modificat taxa ţinând cont de solicitările Uniunii Europene. Astfel, această taxă va fi calculată, nu în funcţie de vechimea maşinii, ci în funcţie de gradul de poluare. O altă modificare a taxei constă în majorarea vechimii limitei maxime de la care nu se mai face diferenţă între autoturisme de la şase la 15 ani. Noua variantă a taxei de înmatriculare auto urmează a fi prezentată Comisiei Europene. Potrivit lui Vosganian, Guvernul a modificat taxa ţinând cont de solicitările Uniunii Europene. Astfel, această taxă va fi calculată, nu în funcţie de vechimea maşinii, ci în funcţie de gradul de poluare.

O altă modificare a taxei constă în majorarea vechimii limitei maxime de la care nu se mai face diferenţă între autoturisme de la şase la 15 ani.

Noua variantă a taxei de înmatriculare auto urmează a fi prezentată Comisiei Europene.

Comisia Europeană a avertizat România că taxa pentru primă înmatriculare este neconformă cu normele europene în domeniu şi a ameninţat că dacă ţara noastră nu-şi va schimba legislaţia până în martie ar putea fi acţionata în judecata la CEJ.

Taxa pentru primă înmatriculare a intrat in vigoare la 1 ianuarie, odată cu noul Cod Fiscal. Ea este aplicabilă atât maşinilor noi, cât şi celor second-hand.

Adauga un comentariu

*