Berceanu: Autostrada Bechtel va costa peste 4 mld dolari

Radu Bercean, rămas fără portofoliul de la Transporturi după restructurarea guvernului, a realizat un scurt bilanÅ£ al activităţii instituÅ£iei pe care a condus-o, ocazie cu care a făcut o serie de aprecieri cu privire la situaÅ£ia infrastructurii din România. Potrivit lui Berceanu, costurile autostrăzii Bechtel ar putea ajunge la 4 miliarde de dolari pentru că este „un proiect extrem de prost pornit”.

Radu Berceanu a declarat că proiectul autostrăzii BraÅŸov – BorÅŸ, ce urmează a fi realizat de compania americană Bechtel, a fost negociat la momentul la care au fost semnate documentele, nu se ÅŸtia nici traseul, nici nodurile de comunicare. „S-a semnat un contract repede să se spună în campania electorală că facem autostrada Transilvaniei”, a spus democratul.

Berceanu consideră că renegocierea nu a avut niciun succes. „Dacă lucrurile continuă în felul ăsta, autostrada va costa dublu decât în contract, pentru că nu are preÅ£uri, ci preÅ£uri Å£intă, nu are cantităţi, ci cantităţi Å£intă ÅŸi nu are termene, ci termene Å£intă”, a spus Berceanu.

„Sunt probleme deosebit de dificile. Costurile nu că vor fi depăşite, ci se va ajunge dincolo de 4 miliarde dolari. ÃŽn 2003 – 2004 s-a făcut un lucru foarte prost ÅŸi nu văd cum lucrurile ar mai putea fi îndreptate”, a opinat Berceanu.

El ÅŸi-a exprimat convingerea că actuala conducere a ministerului va reuÅŸi să găsească o soluÅ£ie. „Punând cap la cap inteligenÅ£a celor care sunt acum împreună probabil că vor găsi o soluÅ£ie”, a spus Berceanu referindu-se la Cabinetul PNL-UDMR susÅ£inut de PSD.

Radu Berceanu este mulţumit de faptul că Uniunea Europeană apreciază faptul că ţara noastră a alocat aceleaşi sume pentru refacerea infrastructurii de drumuri şi feroviare.

Legat de situaţia drumurilor din România, Berceanu a apreciat că vom putea avea autostrăzi şi drumuri bune dacă reparaţiile şi întreţinerea se fac la timp.

Amos News

Adauga un comentariu

*