Timişoara: Elev şantajat pentru taxa de protecţie

Un minor în vârstă de 13 ani, elev al unei şcoli din Timişoara, a fost şantajat de membrii unei găşti de cartier, pentru a plăti taxe de protecţie, transmite corespondentul AMOS News.

În două săptămâni, elevul a plătit taxă de protecţie mai bine de 400 de euro. Potrivit mărturiei elevului, acum trei săptămâni a cumpărat un telefon mobil de la unul dintre membrii găştii, iar de atunci au început să-i ceară bani. Mama minorului a aflat de poveste când a observat că îi lipsesc banii din casă. Din discuţiile cu soţul ei s-a ajuns la copil, care a recunoscut că luase banii pentru că i se cerea taxă de protecţie. Băiatul era ameninţat cu moartea şi cu bătaia dacă nu le dă bani băieţilor din gaşca de cartier.

În urma unui flagrant organizat chiar în curtea şcolii, poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Timişoara i-au reţinut pe cei patru adolescenţi care veniseră să îi ia băiatului de 13 ani încă 50 de euro şi 50 de lei. Banii erau însă marcaţi de poliţişti. Ancheta poliţiştilor este în derulare.

Adauga un comentariu

*