Guvernul Tariceanu II a trecut de Parlament cu 302 voturi ‘pentru’

302 voturi „pentru” si 27 „impotriva” – acesta este rezultatul cu care cel de-al doilea cabinet Tariceanu a fost aprobat de Parlament. Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro ca pentru guvern au votat si reprezentantii PC.

Cele 27 de voturi „impotriva” au venit din partea parlamentarilor PRM, au declarat aceleasi surse.

Ministrii isi vor prelua mandatele dupa ce presedintele Traian Basescu va semna decretele de numire. Noul guvern va depune apoi juramantul la Palatul Cotroceni, in fata sefului statului.

Reprezentantii PD si cei ai PLD au parasit plenul reunit al legislativului inainte ca parlamentarii sa inceapa votarea noului Cabinet propus de premierul Calin Popescu Tariceanu. Potrivit apelului nominal realizat la ora 15.00, la dezbaterile pe aceasta tema au fost prezenti 416 parlamentari din totalul de 469.

La sedinta au participat si Anca Boagiu, Radu Berceanu si Vasile Blaga, care isi vor continua activitatea de parlamentar dupa ce ministerele pe care le conduc vor fi preluate de noii sefi.

Dupa discursul premierului Calin Popescu Tariceanu, fiecare grup parlamentar si-a spus parerea despre noua formula guvernamentala.

Cu exceptia alesilor PD si PLD, restul au votat, potrivit procedurii parlamentare, secret, cu bile.

Comentarii

  1. UN LOCUITOR a zis:

    POLITICHIA DIN ROMANICA ..VORBA CANTECULUI:
    DEZBRACATA PAN’LA BRAU
    SPALA,SPALA,RUFELE LA RAU

Adauga un comentariu

*