Statele Unite sunt pregatite sa atace Iranul in Vinerea Mare

Statele Unite sunt pregatite sa lanseze un atac cu rachete asupra instalatiilor nucleare iraniene „in dimineata zilei de 6 aprilie, intre orele 4.00 si 16.00”.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor secrete rusesti, Washingtonul a pus la punct un plan care vizeaza atacul catorva obiective din Iran prin lansarea de rachete de la bordul avioanelor si al navelor de razboi desfasurate in Golful Persic, relateaza publicatia Jerusalem Post, citata de agentiile internationale de presa.

Oficiali din cadrul serviciilor de securitate ruse au informatii ca „fortele armate ale SUA stationate in Golful Persic aproape ca au terminat pregatirile pentru un atac cu rachete asupra teritoriului iranian”.

Ministerul rus al Apararii a respins informatiile ca fiind „niste mituri”, iar administratia de la Washingtonul a refuzat, deocamdata, sa se pronunte asupra acestor informatii.

La randul sau, seful serviciilor militare de informatii israeliene a anuntat ca Iranul, Siria si gherilele libaneze Hezbollah fac pregatiri de aparare pentru un iminent atac american care va avea loc in vara acestui an si nu vineri.

Avioane militare americane au patruns in spatiul aeria al Iranului

Un oficial iranian din cadrul Garzilor Revolutionare iraniene a declarat ca doua aeronave militare americane au patruns in spatiul aerian al Iranului, la nord-est de orasul Abadan, inainte de a se indrepta spre sud-vest, spre Irak, fara a preciza cand a avut loc incidentul.

Oficialii militari americani au dezmintit informatia.

Acuzatiile, care intervin pe fondul declaratiilor facute de oficialii rusi, sunt menite sa agraveze criza dintre Teheran si Occident.

Ahmadinejad nu se lasa intimidar si continua planul sau nuclear

Liderul de la Teheran, Mahmoud Ahmadinejad, a promis iranienilor ca vor primi in curand noi vesti cu privire la stadiul programului nuclear, in pofida presiunilor ONU in ceea ce priveste procesul de imbogatire a uraniului.

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a impus noi sanctiuni Iranului din cauza refuzului de a suspenda activitatile nucleare. Comunitatea internationala a cerut Teheranului sa sisteze activitatile nucleare, desi regimul islamist sustine ca programul este unul civil.

Occidentul, si in special Statele Unite, considera ca programul nuclear iranian este destinat producerii unui arsenal atomic.

HotNews.ro

Adauga un comentariu

*