Liga I: Răzvan Lucescu şi Dănuţ Coman au îngropat Rapidul

Steaua Bucureşti s-a impus cu 3-2 pe terenul lui Rapid în derbiul etapei a 24-a din Liga I şi a luat o opţiune importantă în lupta pentru locul doi în cazul în care steliştii vor profita săptămâna viitoare de perioada mai proastă a liderei Dinamo.

Campioana României en-titre, Steaua Bucureşti, a reuşit duminică seară să dea lovitura pe terenul uneia dintre principalele contracandidate la locul doi, Rapid, impunându-se cu 3-2 după un meci în care oaspeţii au condus în permanenţă pe tabela de marcaj.

Prefaţat de o serie de dueluri verbale ce i-au avut în prim plan pe fundaşul gazdelor, Ionuţ Rada, şi ultima achiziţie a oaspeţilor, brazilianul Elton, derbiul dintre Rapid şi Steaua a fost un meci încins decis de seara neinspirată a lui Răzvan Lucescu şi Dănuţ Coman.

Nevoit să-l înlocuiască pe Ionuţ Mazilu, accidentat la încălzire, Răzvan Lucescu a ales să-l titularizeze pe Emil Dică în locul lui Viorel Moldovan iar acest lucru l-a costat pe tehnicianul giuleştenilor prima repriză.

Rapid a atacat fără orizont în prima repriză, Ganea s-a zbătut în gol fără un susţinător precum Mazilu sau Viorel Moldovan lângă el iar schimbările de aşezare au fost mult prea multe înaintea unui meci de un asemenea nivel.

Dacă titularizarea lui Viorel Moldovan în locul accidentatului Mazilu era una normală, post pe post, introducerea lui Emil Dică din primul minut a dat peste cap întreg sistemul giuleştenilor.

Emil Dică, un mijlocaş central de meserie, a evoluat ca fundaş dreapta, Bădoi a urcat mult în extrema stângă deşi el iniţial trebuia să fie fundaşul dreapta, Zicu a apărut mult pe banda dreapta iar Ganea a fost adus în postura de centru înaintaş, acolo unde nefiind susţinut de coechipieri nu a dat randamentul aşteptat.

Scorul de 1-1 de la pauză a venit ca urmare a două goluri aproape identice, Thereau a deschis scorul spre jumătatea reprizei cu o reluare din apropiere după un corner, un şut de la distanţă şi o fază suspectă de offsaid iniţial, Ganea egalând înainte de pauză pentru Rapid după o acţiune trasă la indiggo, corner, şut de la distanţă şi reluare din apropiere dintr-o poziţie de asemenea suspectă de offsaid iniţial.

După pauză a ieşit la rampă portarul giuleştenilor, Dănuţ Coman, cel care a greşit inexplicabil la golurile de 2-1 şi 3-2 ale steliştilor marcate de Valentin Badea şi Răzvan Ochiroşii.

Afectat psihic în egală măsură şi de problemele de sănătate avute de mama sa dar şi de lipsa de încredere pe care i-a acordat-o selecţionerul Victor Piţurcă, Dănuţ Coman a ieşit total aiurea la acţiunile care au dus la marcarea celor două goluri ale steliştilor.

Rapid a reuşit să egaleze la 2 prin Ianis Zicu după două foarfeci ale lui Cristi Săpunaru şi Viorel Moldovan iar giuleştenii au dominat repriza a doua, o dată cu intrarea lui Viorel Moldovan, dar Steaua a punctat decisiv pe contraatac la singurele acţiunii ale ei mai periculoase din actul al doilea.

Până la urmă Steaua s-a impus cu 3-2 în Giuleşti, fiind echipa mai matură, iar Rapid riscă să rateze participarea în cupele europene deşi cel puţin teoretic mai are şanse atât la podium cât şi la Cupa României.

Deşi Steaua nu a fost susţinută de fani, două facţiuni ale galeriilor celor două formaţii şi-au dat întâlnire în Plaza România şi au pornit o altercaţie violentă care curând s-a transformat într-un adevărat război.

La finalul partidei, rapidiştii erau extrem de dezamăgiţi de rezultat şi istoria partidei dar Vasile Maftei considera că locul doi este încă abordabil în timp ce Mihai Stoica, managerul general al Stelei, era extrem de mândru de victoria echipei sale mai ales că Steaua a avut câteva absenţe importante iar golul victoriei a fost reuşit de unul dintre copiii de suflet ai lui Stoica, Răzvan Ochiroşii.

Rapid – Steaua 2-3 (1-1).

Au marcat: I. Ganea (40′), Zicu (69′)/ Thereau (20′), V. Badea (58′), OchiroÅŸii (85′). CartonaÅŸe galbene: Perjă (28′), Bădoi (41′)/ St. Stancu (7′), M. Rădoi (31′), D. Goian (38′), Andrey (41′), Nicoliţă (62′). CartonaÅŸe roÅŸii:

Rapid: D. Coman – M. Constantin, Maftei (cpt.), I. Rada (Săpunaru 64′) – E. Dică (V. Moldovan 46′), Măldărăşanu, C. Lazăr (N. Grigore 75′), Perjă – Zicu, I. Ganea, Bădoi. Antrenor: Răzvan Lucescu.
Steaua: Andrey – St. Stancu, D. Goian, M. Rădoi (cpt.), P. Marin – Nicoliţă, Paraschiv, Elton (Cristocea 72′), BoÅŸtină (E. Baciu 91′) – Thereau (OchiroÅŸii 51′), V. Badea. Antrenor: Cosmin Olăroiu.

Adauga un comentariu

*